Monday 9 May 2016

ဆိတ်သား မဆလာချက်






ေအးရွန္းဆိုင္မွာ ေစ်းသြားဝယ္ေတာ႔ ဆိတ္သားေလးေတြ႔တာနဲ႔ ဝယ္လာျပီး ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားကို မဆလာေလးနဲ႔ ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တစ္ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. င႐ုတ္သီး စိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဆိတ္သား အတံုးလိုက္ကို သံပုရည္ညွစ္ျပီး နယ္ကာ ၅မိနစ္ေလာက္ထား၍ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုးေပၚတင္ျပီး အသားမ်ားကို လက္တလံုးအ႐ြယ္ ၂လက္မေလာက္အ႐ွည္ အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးေပးပါ
  • လွီးထားေသာ အသားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ မဆလာနႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ျပီး ၁၀မိနစေ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  1. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူျပီး ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ  င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  3. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ေမႊပါ
  4. အသားမ်ား လံုးေထြးမေနေစရန္ ဇြန္းျဖင့္ေမႊကာ အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးကာ တည္ေပးပါ
  6. ေရခမ္းကာနီး အိုးမကပ္ေစရန္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment