Saturday, 7 May 2016

ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ မြမြေလး










ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ ဘာစားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိေတာ့ ထြက္လာတဲ့အေျဖက ၾကက္သားလံုး ေၾကာ္ေလးေပါ့ေနာ္ အျပင္လဲ မထြက္ခ်င္ေတာ့ အပင္ပန္းခံျပီး ထုေထာင္း ျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ဖို႕ ျပင္ဆင္ရတာျပန္တာေပါ့ ဒီေန႕ေၾကာ္တဲ့ ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 200g
  • panko bread crumbs - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံုေလးေျပာပါမယ္
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးျပီး ညက္ေနေအာင္ ဓါးႏွင့္စဥ္းေပးပါ
  • ဆား ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႕ ခ်င္းမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ ၾကက္သားကိုနယ္ေပးပါ
  • panko bread crumb မွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲ ထည့္ထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
  • လံုးထားေသာ ၾကက္သားလံုးမ်ားကို panko bread crumbs ထဲမွာ  တလံုးခ်င္း ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  • ပထမတႀကိမ္လူးျပီး ေနာက္တခါ ပိုေနေသာအမွဳန္႕မ်ား ထပ္လူးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ၾကက္သားလံုးကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားလံုးမ်ား အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္သားလံုးကို လွည့္လွည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ မြမြ႐ြ႐ြ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးကို အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment