Thursday, 5 May 2016

င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း စပ္စပ္ေလး


ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ျဖစ္တိုင္း ေထာင္းျဖစ္တဲ့ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းေလးပါ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း ေထာင္းတိုင္း င႐ုတ္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ လံုးျခမ္းကြဲတို႕ကို နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႕ ေထာင္းစားတဲ့အထဲက နည္းတနည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • င႐ုတ္သီးအေျခာက္ လံုးျခမ္းကြဲ- လက္ဖက္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၉မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ တို႕ျပင္ထားပါ
  3. အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တညက္ေထာင္းပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၁၅ခ်က္ေလာက္ေထာင္းေပးပါ
  5. ပန္းကန္တခုထဲေျပာင္းျပီး င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းကို လိုက္ဖက္မည့္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment