Thursday 5 May 2016

ပုဇြန္ကင္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္စပ္စပ္ေလး


ျမန္မာ မိသားစု အမ်ားစုအိမ္ေတြမွာ ထမင္း၀ိုင္း ျပင္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အဓိက ငါးပိရည္ တို႕စရာေတာ့ ပါတတ္ၾကပါတယ္ ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ကို မီးကင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ  - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
  4. ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္ ၃ေတာင့္
  5. ပုဇြန္မီးကင္ - ၃ေကာင္
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ အခြံမ်ားကြ်မ္းတဲ့ထိ မီးဖုတ္ထားပါ
  2. မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ေရထဲခနေအးေအာင္စိမ္ျပီး အခြံကို ခြာထားပါ
  3. ပုဇြန္ကို အျပင္ခြံမ်ား ကြ်မ္းသြားေအာင္ မီးဖုတ္ကာ အခြံခြာထားပါ
  4. ငပိရည္ကို က်ဳိထားျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  5. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီးကို မညက္တညက္ေထာင္းေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႕ အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ကိုအရင္ေထာင္းျပီး ၾကက္သြန္နီကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  7. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  8. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ပုဇြန္မီးဖုတ္ေထာင္း ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment