Friday, 27 May 2016

ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး










အသားေတြကို ဆီျပန္ခ်က္လိုက္ ေၾကာ္လိုက္ ျပဳပ္လိုက္နဲ႕ သံသရာလည္ေနတဲ့ ဟင္းပြဲေတြထဲက မထြက္ႏိူင္ေသးေလေတာ့ ဒီတခါ အသားကိုႀကိတ္ျပီး ျပင္ဆင္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္နဲ႕ မိတ္ဆက္ေပးပါမယ္။

ကိုက္လိုက္တာနဲ႕ ငါးဖယ္ေၾကာ္လို ေစးထန္းထန္း မာထုတ္ထုတ္ကေလးနဲ႕ အရသာ အင္မတန္ေကာင္းတဲ့ ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ အျပင္မွာ ၀ယ္စားရင္ ေဈးႀကီးတဲ့အတြက္ အိမ္မွာလုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာေၾကာ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 500g
  • င႐ုတ္ေကာင္းေစ႕ - အေစ႕၂၀ခန္႕
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာ႐ည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၃လံုးသာသာ
  • Corn Starch - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • Baking Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - 1/2 cup
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ သုတ္ထားပါ
  2. ေရသုတ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြရေအာင္ ေပါက္ထားပါ
  3. ဆား သၾကား ဆီ ေရ ငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ corn starch ,baking powderတို႕ကို ေရာျပီး ေမႊထားပါ
  4. ခပ္ေသးေသးအတံုးေလးေတြ ေပါက္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ဘလင္ဒါထဲထည့္ႀကိတ္ပါ
  5. တမိနစ္ တခါႀကိတ္ျပီး တႀကိမ္နားကာ ၉ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
  6. ႀကိတ္ေနစဥ္ အရသာေမႊထားေသာ အရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
  7. အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အသားမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚမွ cling warp ႏွင့္ အသားဇလံုကို ေလလံုေအာင္ ပိတ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
  8. အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အသားမ်ားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
  9. အားလံုးလံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာအိုး ခပ္ေသးေသးတလံုးမွာ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  10. ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက လံုးထားေသာ အသားလံုးမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  11. ေရေအးကို ဇလံုတလံုးထဲ ထည့္ျပီးျပင္ထားပါ
  12. အသားမ်ား က်က္လာပါက ေရေပၚေပၚလာပါလိမ့္မယ္
  13. ေပၚလာေသာ အသားလံုးမ်ားကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္တည္ေပးထားပါ
  14. ျပီးတာနဲ႕ အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေရေအးပန္းကန္လံုးထဲသို႕ ဆယ္ျပီးထည့္ေပးပါ
  15. ေ႐ေအးထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ေပးပါ
အသားလံုးေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီကိုထည့္ကာ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အသားလံုးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္ပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ
  • ပိုေနေသာ အသားလံုးမ်ားကို ေရခဲေသတၱာ အေပၚထပ္ထဲမွာ ထည့္ျပီးသိမ္းကာ လိုသလို ထုတ္သံုးႏိူင္ပါတယ္။
 ဆိတ္သားအစား အမဲသား ၀က္သား ၾကက္သား သိုးသားမ်ား အစားထိုးျပီး ျပဳလုပ္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment