Tuesday, 24 May 2016

နံနံပင္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အာလူးကတ္တလိတ္



ဒီေန႕မနက္ေတာ့ သတ္သတ္လြတ္ အာလူးကတ္တလိတ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ျပီး နံနံပင္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕မို႕ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အားလူး - 500g 
  • တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း၃ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • နံနံပင္- ၅ပင္ခန္႕
  • ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • မိုက္ခေ၀့ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
  • နံနံပင္ကို အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားေပးပါ
  • အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာပါ
  • အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တလံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
  • အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
  • အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက နံနံပင္ထည့္နယ္ျပီး ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္ေပးပါ
  • အားလံုးဆုတ္ေပးျပီးပါက လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ၀ိုင္းသြားေအာင္ လံုးေပးပါ
  • အာလူးလံုးေလးမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက အာလူးမထည့္ခင္ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ာ့ေပးပါ
  • မီးေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးမ်ားကို တလံုးျခင္းထည့္ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • တလံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက နံနံပင္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္အာလူး ကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ

2 comments:

  1. ေန႔စဥ္ပံုမွန္ မာမာတင္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြဖတ္ျဖစ္တယ္။
    ပံုမွန္ပို႔စ္ေတြတင္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်ီးက်ဴးပါတယ္ မာမာေရ။

    ReplyDelete
  2. အလုပ္မအားေပမဲ့ ေျပးေျပးလႊားလႊား တင္ျပီး ျပန္ပိတ္ေျပးရလို႕ အခုမွ ကြန္မန္႕ ျပန္ျဖစ္ရယ္ တီတင့္ရယ္
    Sorry ေနာ္

    ReplyDelete