Saturday, 7 May 2016

ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလး






ဒီတခါေတာ့ ငါးပိေကာင္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ င႐ုတ္သီးစပ္စပ္နဲ႕ေၾကာ္ပါတယ္ ႏွစ္သက္ရာ မည္သည့္ငါးကိုမဆို ငါးပိေကာင္လုပ္ႏိူင္ျပီး ခပ္ျမန္ျမန္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ၃ရက္ေလာက္ဆို စားလို႕ရပါတယ္ ၾကာၾကာထားျပီး စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဆားနယ္ထားတဲ့ ငါးမ်ားကို ဖန္ပုလင္းထဲထည့္ကာ ေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ေအာက္ထပ္ထဲမွာ ထည့္ထားေပးပါ ေရခဲေသတၱာ အဆင္မေျပရင္လဲ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားလို႕ရျပီး စားခါနီးမွ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ေပးရင္ စားခ်င့္စဖြယ္ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလး တပြဲအတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ငါး - 1000g
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • ဆားၾကမ္း - ထမင္းစာဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္း
ငါးပိေကာင္လုပ္ရန္
  • ႏွစ္သက္ရာငါး တကီလိုကို အေကာင္လိုက္သို႕မဟုတ္ အေနေတာ္ပိုင္းေပးပါ
  • ငါးႏွင့္ဆားတို႕ကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထဲ့ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ပန္းကန္ျပား သို႕မဟုတ္ ဇလံုတစ္ခ်ပ္ခံျပီး ဆားနယ္ထားေသာ ငါးမ်ားကို စီျပီးထဲ့ေပးပါ
  • ငါးထဲ့ထားေသာ ပန္းကန္ျပားကို ပလပ္စတစ္အိတ္နဲ႕လံုေနေအာင္ပိတ္ျပီး အေပၚမွ အေလးတစ္ခုခုနဲ႕ ဖိထားပါ
  • ဖိထားေသာ ငါးထဲမွ ဆားရည္မ်ား အျပင္သို႕ က်မလာေစရန္ ေအာက္မွ ပန္းကန္တခု ထပ္ခံေပးထားပါ
  • အိမ္တြင္းမွာ႐ွိတဲ့ အခန္းအပူခ်ိိန္နဲ႕ဘဲ ထားထားပါ
  • ၂ရက္၃ရက္အတြင္း ထားလိုက္ရင္ ရပါျပီ
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ငါးကိုဆားအငံေပါ့ေစရန္ ေရအနည္းဆံုး ၅ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးပါ
  • အငံေတာ္ေတာ္ေလး ေပါ့ေစခ်င္ရင္ေတာ့ ဆန္ေဆးေရမွာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ျပီးမွေဆးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆီကိုမီးအလယ္အလတ္ေလာက္နဲ႕အပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕အနည္းငယ္ထဲ့ေပးပါ
  • ငါးကိုထဲ့ေၾကာ္ေပးျပီး ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္ရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ေၾကာ္ျပီးလို႕ပိုေသာ ဆီထဲသို႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ဆီမ်ားေနရင္ နည္းနည္းဖယ္ျပီး မီးကိုထပ္ျပီးေ႐ွာ့ကာ မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္မႊာေလာက္ကို အ၀ါေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ နဲနဲ၀ါလာတာနဲ႕င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးစာကိုထဲ့ေမႊပါ
  • င႐ုတ္သီးေၾကာ္ထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုေလာက္နဲ႕ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ေလာက္ကို ထဲ့ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ခနအတြင္း င႐ုတ္သီးအေရာင္ေျပာင္းသြားတာနဲ႕ အိုးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ကာ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ကို အိုးထဲမွာဘဲ ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ေမႊျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေတာင့္ေၾကာ္ႏွင့္အတူ ပန္းကန္ထဲကို ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ 
  • ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment