Tuesday, 3 May 2016

အသီးအ႐ြက္ပုဇြန္ ထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္ေၾကာ္ အသီး႐ြက္ပုဇြန္ ထမင္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာမို႕ စိတ္ကူးရတဲ့အခါ ေၾကာ္စားႏိူင္ဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ မာမာ့ရဲ႕ဒီေနရာေလးက စီးပြားျဖစ္ လုပ္တာမဟုတ္သလို မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းအတြက္ ေစတနာ ၀ါသနာေတြ အျပည့္အ၀နဲ႕ ခ်က္ထားေသာ ခ်က္နည္းမ်ားျဖစ္ျပီး အိမ္ခ်က္ ခ်က္နည္းေလးေတြ မ်ွေ၀ေသာ ေနရာေလးသာ ျဖစ္ပါတယ္။

ခ်က္နည္းမွားေနတယ္တို႕ ျပင္ဆင္ပံုမွားေနတယ္တို႕ လာေျပာသူမ်ားကိုလဲ အသိေပးခ်င္ပါတယ္႐ွင္ က်မက ဆရာႀကီး မဟုတ္သလို ၀ါသနာ႐ွင္ အဆင့္ေလာက္ဘဲ တတ္ပါတယ္ ကိုယ္တတ္တာေလးကိုဘဲ မ်ွေ၀႐ံု သက္သက္ပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်က္ထားေသာ ဘာစမာတီထမင္း - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အလတ္တလံုး
  • အခြံခြာျပီး သန္႕စင္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္
  • ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ခက္ခန္႕
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၅ဖူး
  • ေျပာင္းဖူးေစ့ - အနည္းငယ္
  • ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ႏွမ္းဆီ - ႏွစ္စက္ခန္႕
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဘာစမာတီဆန္ကို ခ်က္ျပီးအေအးခံထားပါ
  2. ဘ႐ိုကိုလီ ေျပာင္းဖူးေစ့ ေ႐ႊပဲသီး ေဘဘီေျပာင္းဖူးတို႕ကိုမလွီးခင္ ေရေဆးျပီး သင့္သလိုလွီး၍ ေရစစ္ထားပါ
  3. ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံခြာ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရေဆးကာ စစ္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ တျခမ္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  6. င႐ုတ္ေကာင္း ဆား ပဲငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီတို႕ကို ျပင္ထားပါ
  7. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  8. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီကို ႏြမ္း႐ံုေလးေၾကာ္ပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ကိုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊလိုက္ပါ
  10. ပုဇြန္က်က္တာနဲ႕ ေျပာင္းဖူးေစ့ ဘ႐ိုကိုလီ ေဘဘီေျပာင္းဖူး ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ထည့္ေမႊပါ
  12. ထမင္းထည့္ေမႊျပီးတာနဲ႕ေ႐ႊပဲသီး ပဲငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္ဆီတို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ေနရင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  13. အရသာေကာင္းလြန္းတဲ့ အသီးအ႐ြက္ပုဇြန္ ထမင္းေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment