Saturday, 7 May 2016

ေ႐ႊရင္ေအး ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလး






သႀကၤန္တြင္း လုပ္စားျဖစ္တဲ့ ေ႐ႊ႐င္ေအးပါ ေက်ာက္ေက်ာေလးထည့္ရင္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ အျမန္စားခ်င္တာနဲ႕ ေက်ာက္ေက်ာမက်ဳိေတာ့ဘဲ အိမ္မွာအသင့္႐ွိေနတဲ့ ပစၥည္းေလးေတြနဲ႕ဘဲ အျမန္လုပ္လိုက္တဲ့ ေ႐ႊရင္ေအးဆိုလဲ မမွားပါဘူး သာဂူက်ဳိနည္းက တင္ျပီးသားမို႕ အိမ္လုပ္အလြယ္ ေ႐ႊရင္ေအး ျပင္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သာဂူျပင္ - ၁၀ခု
  • ေကာက္ညွင္းေပါင္း - ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • ေပါင္မုန္႕ - ၅ခ်ပ္
  • အုန္းႏို႕ - 200ml
  • ေရသန္႕-  800ml
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္း အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေရခဲ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သာဂူျပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  2. ေပါင္မုန္႕ကို အနားသားမ်ားဖယ္ကာ ပံုပါအတိုင္း အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  3. ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို ျပင္ထားပါ
အုန္းႏို႕ေဖ်ာ္ရန္
  • အုန္းႏို႕ ေရ သၾကား ဆားတို႕ကို သၾကားေပ်ာ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
မုန္႕ပြဲျပင္ရန္
  • သာဂူျပင္ ေပါင္မုန္႕ ေကာက္ညွင္းေပါင္းတို႕ကို ပန္းကန္တခုထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ျပင္ပါ
  • ျပင္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ အုန္းႏို႕ကို လိုသေလာက္ဆမ္းျပီး ေရခဲထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment