Tuesday, 10 May 2016

ၾကက္သား အသီးအ႐ြက္အစိမ္းေၾကာ္



တေန႕တာအတြက္ ထမင္းမိန္မိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႕ အသားအသီးအ႐ြက္ တခါထဲပါေအာင္ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခပ္ျပားျပား ႐ွည္႐ွည္အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 150g
  • အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာမံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အကြင္းလိုက္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • လက္တစ္ဆစ္ခန္႕လွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  • ထက္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - ၁၀ဖူး
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ခက္ခန္႕
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ခန္႕
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  • ပထမဆံုး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာတည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕မံုလာဥနီႏွင့္ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကိုထဲ့ တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ ထဲ့ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္  ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၾကက္သား အသီးအ႐ြက္ အစိမ္းၾကာ္ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment