Sunday, 8 May 2016

က်ဴနာဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလး



ထမင္းနဲ႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ ေပါင္မုန္႕နဲ႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ က်ဴနာငါး ဆီျပန္ဟင္းေလး ဒီေန႕ခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္ ကိုယ့္စိတ္ကူးနဲ႕ကို ျမန္မာမွဳျပဳကာ ခ်က္ထားျပီး ခ်က္နည္းက အရမ္းလြယ္ေပမဲ့ စိတ္ကူးရသလို ခ်က္ႏိူင္ဖို႕အတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • က်ဴနာဗူး - အေသးႏွစ္ဗူး
  • အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ႀကီးႀကီး တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • ထက္၀က္ျခမ္းကာ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • က်ဴနာဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္းသီးမ်ား ေက်သြားတာနဲ႕ ေဖာက္ထားေသာ က်ဴနာငါးအသားမ်ားႏွင့္ ဆားတို႕ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္မ်ားခမ္းလာျပီး ငါးအသားမ်ား ဆီျပန္လာတာနဲ႕ ဟင္းပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ
  • ေပါင္မုန္႕ထမင္းတို႕နဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။ 

No comments:

Post a Comment