Friday 13 May 2016

ပျဉ်းတော်သိမ်းနံ့မွှေးတဲ့ အာလူးကတ်တလိတ်


ဒီေန႕မနက္ေတာ့ သတ္သတ္လြတ္ အာလူးကတ္တလိတ္ ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္နံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕မို႕ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အားလူး - 700 g 
  2. တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - 100 g
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  6. ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - ႏွစ္ခက္ခန္႕
  7. ဆီ - လိုသေလာက္
  8. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေျမနီအာလူး အာလူးအေစးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အခြံမခြာဘဲ ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုႏွင့္ျပဳပ္ပါက ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၁၂မိနစ္နစ္ခန္႕ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • အာလူးႏူးပါက အေအးခံျပီး အခြံခြာပါ
  • အခြံခြာျပီးသား အာလူးကို စတီးဇလံု တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အာလူးေက်ေအာင္ေခ်ကာ နယ္ေပးပါ
  • အာလူးေက်သြားပါက င႐ုတ္က်ီေပြ႕ႏွင့္ င႐ုတ္ဆံု မ႐ွိက ဇလံုထဲမွာဘဲ ေစးပိုင္လာတဲ့ထိ ေထာင္းေပးပါ
  • အာလူးမ်ား ေစးပိုင္လာပါက ၾကက္ဥအကာႏွင္႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္တို႔ ထည္႔ေပးကာ သမသြားေအာင္ ထည္႔နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္လံုးေပးပါ
  • အားလံုးဆုတ္လံုးေပးျပီးပါက လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားထည့္ျပီး ၀ိုင္းသြားေအာင္ လံုးေပးပါ
  • အာလူးလံုးေလးမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက အာလူးလံုး မထည့္ခင္ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိ ေလ်ာ့ေပးပါ
  • မီးေလ်ာ့ျပီးမွ အာလူးလံုးမ်ားကို တစ္လံုးျခင္းထည့္ျပီ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • အာလူးကတ္တလိတ္ေၾကာ္ တစ္လံုးလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ သတ္သတ္လြတ္အာလူး ကတ္တလိတ္ေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment