Tuesday 10 May 2016

ပုဇွန်ငါးပိထောင်း သံပုရာရည်ဆမ်း


အငံေလးပါမွ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္သူေတြအတြက္ ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးေနေအာင္ကင္ျပီး သံပုရာရည္ ဆမ္းထားတဲ့ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး ကင္ျပီးစားရေအာင္ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
  5. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
  6. သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  7. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တစ္လံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကို ကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
  3. ပုဇြန္ငပိ အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာျဖဳတ္ကာ ေမႊးေနေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  6. သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
  7. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
  8. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကိုထည္႔ျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  9. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  10. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment