Tuesday, 10 May 2016

သံပုရာရည္ဆမ္း ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး


အငံေလးပါမွ ထမင္းစားမိန္သူေတြအတြက္ ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးေနေအာင္ကင္ျပီး သံပုရာရည္ ဆမ္းထားတဲ့ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး ကင္ျပီးစားရေအာင္ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငါးပိကို ကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
  3. အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တထက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  6. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  7. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  8. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
  9. ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္းကို သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment