Wednesday 18 May 2016

ဘာဆာငါးဆုတ္​



ငါးဖယ္လိုဘဲ မာျပီးအသား အထပ္လိုက္ရေအာင္  စားလို႕ေကာင္းေအာင္ ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ႀကိတ္ထားတဲ့ ဘာဆာငါးဆုတ္ေၾကာ္ပါ ဗလင္ဒါနဲ႕မႀကိတ္ဘဲ ေပါက္မယ္ ေထာင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အနည္းဆံုး အခ်က္ ၃၀၀ေလာက္ေပါက္ရ ေထာင္းရပါမယ္။

ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီးႀကိတ္မယ္ ဆိုရင္ေတာ့ တမိနစ္ႀကိတ္ တခါနားျပီး ၁၀ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးရင္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ ငါးဖယ္လိုဘဲ ရပါတယ္ ဘာဆာငါးဆုပ္ေၾကာ္ေလး ရျပီဆိုရင္ေတာ့ အာပူလ်ွာပူ ခ်က္ေသာက္မလား မုန္႕ဟင္းခါးနဲ႕စားမလား အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲနဲ႕စားမလား ဒီအတိုင္း သုပ္စားမလား ငါးဆုပ္အစာသြပ္ လုပ္စားမလား ဆီျပန္ေလးျပန္ခ်က္မလား မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားႏိူင္တဲ့ ငါးဆုတ္ေလး ရမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ငါးဆုတ္ေၾကာ္အတြက္ ငါးအရသာနယ္ရန္ 

  1. ဘာဆာငါး - 700 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  3. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
  4. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတစ္ပံု (အားလံုကိုေရာျပီး ဗလင္ဒါထဲမွာ ႀကိတ္ေပးပါ)


ငါးဆုတ္ေၾကာ္ရန္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ
  • ႀကိတ္ျပီးသားကို အရင္ဆံုး လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး ကိုယ္ႏွစ္သက္တဲ့ ပံုစံေလးမ်ား ရေအာင္ ငါးကုန္တဲ့အထိ တလံုးျခင္း ဆုတ္ေပးပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ အိုးပူမွ ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ျပီးမွ မီးအပူ႐ွိန္ကို နည္းနည္းေလ်ွာ့ျပီး ဆီပူအိုးထဲသို႔ တလံုးခ်င္း ထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ဆီအိုးထဲမထည့္ခင္ လက္ကိုေရဆြတ္ျပီး  ဆုတ္ထားေသာငါးဆုတ္ကို ငါးခ်က္ေလာက္ ဆုတ္ျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ထည့္ပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ငါးဆုတ္လံုးကို လွည့္ေပးပါ
  • တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • အလႊာအထပ္ေလး ရလာတဲ့ ဘာဆာငါးဆုတ္ ရပါျပီ။

2 comments:

  1. ဘာဆာ ငါးက frozen ဆုိရင္ေကာ အဆင္ေျပလား သိခ်င္လို႔ပါရွင့္။

    ReplyDelete
  2. ရပါတယ္႐ွင့္
    ခဲထားတာကို ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ျပီး ေရကုန္ေအာင္ေတာ့ လက္နဲ႕ခပ္ဖြဖြ ညွစ္ခ်ျပီး သုပ္ေပးရပါတယ္

    ReplyDelete