Friday, 1 July 2016

ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္



ထမင္း၀ိုင္းေလးမွာ အသုပ္ေလးတမယ္ပါရင္ ထမင္းစားမိန္တဲ့အတြက္ အသုပ္တမ်ဳိးကို ႀကံဖန္ျပီး သုပ္တတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ စားမိန္ဖြယ္ရာ ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္တမယ္ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အသည္းအျမစ္ - 250g
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ေဂၚဖီ - တစိတ္
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ - ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းပန္ ၂လံုးစာ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
  • ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ၾကက္ေတာင္ပံျပဳပ္ရန္
  1. ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  • ဆီကိုအေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကို ေရာေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  3. သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  6. လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  7. ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို အေအးခံျပီး အေနေတာ္ ခုတ္ထားပါ
  8. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္အသည္းအျမစ္မ်ား ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ နံနံပင္ ဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment