Friday 15 July 2016

ကြက်တောင်ပံကင်



ေဆာင္းတြင္းႀကီး ေအးခ်မ္းေနခ်ိန္ မိုးေရာေလပါ ေစြေနေလေတာ့ ေစ်းလဲမသြားခ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ ႐ွိတာေတြ ဆြဲထုတ္ကာ ၾကက္ေတာင္ပံ တထုတ္ေတာ့ ေတြ႕ျပီေပါ့ ဘာလုပ္ရေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အကုန္အရသာနယ္ကာ အ႐င္ဆံုး က်က္တယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ျပီး အာဗင္ထဲထည့္ျပီး ကင္ကာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားဖို႕ျပင္လိုက္ပါေတာ့တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေတာင္ပံ  - 600g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အစပ္မွဳန္႕ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ခ်ီလီေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္ေကာင္း အမွဳန္႕ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နံနံပင္အေျခာက္ အမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားႏွင့္ ႏွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားပါထည့္ကာ အရည္ခမ္းတဲ့ထိ လံုးမိ႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အာဗင္ကို ၂၀၀ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္ႏွင့္ ၁၅မိနစ္ ႀကိဳျပီး ဖြင့္ေပးထားပါ
  • လံုမိ႐ံု ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို အာဗင္သံုး၍ရေသာ ဗန္းထဲမွာ စီျပီးထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သားမ်ားကို သံလြင္ဆီႏွင့္ လိုက္ဖ်န္းေပးျပီး အာဗင္ထဲ ၁၀မိနစ္မွ ၁၂မိနစ္ထိ ထည့္ကင္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္သားတံုး ေမႊးေမႊးေလးမ်ားကို ထမင္းပူပူႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment