Friday, 29 July 2016

အမဲသားေထာင္းကင္ ေမႊးေမႊးေလး












အိမ္မွာ စားေလ့စားထမ႐ွိေပမဲ့ မိတ္ေဆြတေယာက္အိမ္ကို ယူသြားခ်င္လို႕ ခ်က္ျဖစ္သြားတဲ့ အမဲသားေထာင္းေလးပါ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ေမႊးေနျပီး အရသာေကာင္းလြန္းကာ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ အမဲသားေထာင္းဟင္းတမယ္ ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲသား - 1kg
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္းအမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နံနံပင္ အေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • နာနတ္ပြင့္ - ခပ္ေသးေသး တပြင့္
  • နံနံေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း 
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ေရ  - 1/3cups
အရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ျပင္ဆင္ပံု
  • အမဲသား အတံုးလိုက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ
  • ေရေဆးျပီးမွ လက္တလံုးေလာက္ အထူမွန္းျပီး အ႐ွည္လိုက္ လွီးခ်ပါ
  • ကန္႕လန္႕ျဖတ္ မလွီးမိေအာင္ သတိထားပါ
  • ကန္႕လန္႕ျဖတ္လွီးမိပါက အသားအမ်ွင္ေလးမ်ား မရဘဲ တိုျပတ္ျပတ္ေလး ျဖစ္သြားျပီး ဟင္းပြဲျပင္ရင္ မလွႏိူင္ပါ
  • ျပီးမွ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေသာ အသားတံုးကို အလယ္မွ ထက္၀က္လွီးေပးပါ
  • နာနတ္ပြင့္ႏွင့္ နံနံေစ့ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
  • အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အကုန္ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႕ အသားထည့္ျပီး အရသာနယ္ထားေသာ ဇလံုကို cling wrapျဖင့္ လံုေအာင္အုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၆မွ၈နာရီၾကာေအာင္ ထည့္ထားပါ
  • အသားႏွပ္ခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ အရသာႏွပ္ထားေသာ အသားကို ထည့္ျပီး ၄မိနစ္ခန္႕ တည္ေပးျပီး ေမႊေမႊေပးပါ
  • အသားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အသားမ်ားကို ဆယ္လိုက္ပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ အသားမ်ားကို တတံုးျခင္းဆီ စဥ့္နီတုန္းေပၚတင္ျပီး င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ထုေပးပါ
  • ထုထားေသာ အသားမ်ားကို ထုေနစဥ္ အာဗင္ကို 110°cႏွင့္ ၁၅မိနစ္ ႀကိဳျပီးဖြင့္ထားေပးပါ
  • ထုထားေသာ အသားမ်ားကို အမ်ွင္အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ ဖြျပီး ႏႊင္ထားေပးပါ
  • ျပီးတာႏွင့္ အာဗင္သံုးလို႕ ရသည့္ ဗန္းတခုထဲမွာ ဖြျပီးႏႊင္ထားေသာ အသားမ်ားကို ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
  • အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ အပူေပးထားေသာ အာဗင္ထဲမွာ ထည့္ျပီး မိနစ္၃၀မွ မိနစ္ ၆၀ခန္႕ အတြင္း ကင္ေပးပါ
  • ကင္ေနစဥ္ မိနစ္ ၃၀ျပည့္တာနဲ႕ အျပင္ခနထုတ္ျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊျပီး အာဗင္ထဲ ျပန္ထည့္ေပးပါ
  • အာဗင္ထဲ ထည့္ခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ေပးကာ ေမႊးပ်ံ႕ေသာ အမဲသားေထာင္းကင္ကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment