Monday 18 July 2016

ငှက်ပျော ကောက်ညှင်းထုတ်












အရမ္းကိုလြယ္ျပီး ႐ိုး႐ွင္းလြန္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ပါ အလွဴတစ္ခုကို ယူသြားဖို႕ ျပင္ဆင္ရင္း blog လာ မိတ္ေဆြမ်ား ထုတ္စားႏိူင္ေအာင္ ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာ႐ြက္က အလြယ္တကူ မရေလေတာ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္အစား ၀ါး႐ြက္ကိုဘဲ သံုးထားေပမဲ့
ငွက္ေပ်ာ႐ြက္လိုဘဲ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာထုတ္ထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္နည္းအတိုင္း ထုတ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းဆန္ တစ္ကီလိုကို ၂ဖူးေပါင္းတထုတ္ ၅ထုတ္ရပါတယ္ ငွက္ေပ်ာသီးကိုလဲ သီးေမႊးအစား ဖီးၾကမ္းသို႕မဟုတ္ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး မွည့္ေပ်ာ္ေနတာကို သံုးပါက ပိုခ်ဳိျပီး အေရာင္႐ဲရဲေလး ရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းဆန္ - 1 kg
  2. သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ငါးလံုး
  3. ၀ါး႐ြက္ သို႔မဟုတ္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ - လိုသေလာက္
  4. Aluminium Foil - လိုသေလာက္
  5. အုန္းသီး - တစ္ျခမ္း
  6. ဆား - အနည္းငယ္

ေကာက္ညွင္းဆန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၁၂နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  • ေကာက္ညွင္းထုတ္ ထုတ္ခါနီးျပီဆိုပါက ဇကာတခုထဲ သြန္ခ်ကာ ေ႐စစ္ထားပါ
ထုတ္မည့္အ႐ြက္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ သံုးမယ္ဆိုပါက တေပပါတ္လည္ အ႐ြယ္တူ ျဖတ္ျပီး မီးႏွင့္မထိဘဲ ခပ္ေ၀းေ၀းကေန ကင္ျပီး အ၀တ္သန္႕သန္႕ႏွင့္ သုပ္ထားပါ
  • ၀ါး႐ြက္အစိုကိုသံုးလွ်င္ အ၀တ္သန္႕သန္႕ႏွင့္ သုပ္ထားပါ
  • ၀ါး႐ြက္အေျခာက္ကို သံုးပါက ေရေႏြးဆူေအာင္က်ဳိျပီး ၀ါး႐ြက္မ်ား ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ တညစိမ္ထားေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းထုတ္ မထုတ္ခင္ ၀ါး႐ြက္ကို ေရေျခာက္ေအာင္ သုပ္ထားပါ
အုန္းသီးျခစ္ရန္
  • အုန္းသီးတျခမ္းကို အသားခပ္ထူထူရေအာင္ ျခစ္ထားျပီး ဆားႏွင့္ခပ္ဖြဖြ နယ္ထားပါ
ငွက္ေပ်ာသီး ျပင္ဆင္ရန္
  • ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာျပီး ထက္၀က္ပိုင္းကာ ထက္ျခမ္းထပ္ျပီး ျခမ္းထားေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီး အရမ္းမမွည့္ပါက ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး လက္ႏွင့္အနည္းငယ္ ဖိညွစ္ေပးပါ
ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • Aluminium Foil ကို တေပေလာက္ အ႐ွည္ျဖတ္ျပီး ျဖန္႕ခင္းကာ ထိုအေပၚမွ ၀ါး႐ြက္ ၂႐ြက္ကို တ႐ြက္ႏွင့္တ႐ြက္ လက္ႏွစ္လံုးေလာက္စီ ထပ္တင္ေပးပါ
  • ထို၀ါး႐ြက္ေပၚမွာ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္းခန္႕ ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္အေပၚမွ ငွက္ေပ်ာသီး ႏွစ္ျခမ္းကို ျဖန္႕တင္ေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာသီးအေပၚမွ ေကာင္ညွင္းဆန္ အနည္းငယ္ ထပ္အုပ္ေပးျပီး အေပၚမွ ၀ါး႐ြက္တ႐ြက္ ထပ္အုပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္စီမွ အစကို တခုေပၚတခု ထပ္ျပီးအုပ္ေပးကာ ေအာက္ဖက္မွ အစကို အေပၚသို႕ ေခါက္ေပးပါ
  • ထိုသို႕ ေခါက္ျပီးပါက ေခါက္ထားေသာအစကို ေအာက္ဖက္မွာထားျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ေထာင္ျပီး ဖင္ဘက္မွ ေအာက္ကို သံုးခ်က္ေလာက္ ေစာင့္လိုက္ပါ
  • ေကာက္ညွင္းမ်ား ပြမေနေစရန္ ထိုကဲ့သို႕ ေစာင့္ျပီးပါက အေပၚဖက္မွ ၀ါး႐ြက္ကို ဇြန္း႐ွည္႐ွည္ႏွင့္ အသာဟေပးျပီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွာ ေပၚေနသည့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အုပ္သြားေစရန္ ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ ထည္႕ျပီးတာနဲ႕ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ ခဲပါတ္ႏွင့္ ၀ါး႐ြက္ထိပ္အစကို ထုတ္လို႕ေကာင္းေစရန္ ခပ္ညီညီေလး ျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ေပးပါ
  • ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ေအာက္ဖက္မွ ေခါက္ထားေသာ အ႐ြက္ကို အုပ္မိေစ႐ံုဘဲထားျပီး ပိုေနေသာအစကို ညွပ္ထုတ္ျပစ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ တခုႏွင့္တခု ထပ္ျပီးအုပ္ကာ ေကာက္ညွင္းဆန္ ကုန္တဲ့အထိ ထုတ္ေပးထားပါ
  • ေကာက္ညွင္းအားလံုးကုန္တာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ႏွစ္လႊာပူးျပီး ႀကိဳးႏွင့္ ၃ထပ္ေလာက္ တင္းေနေအာင္ ပံုပါအတိုင္း အထက္ေအာက္ ၂ခ်က္ ခပ္တင္းတင္း ျခည္ေပးပါ
  • ျခည္ေသာႀကိဳးမ်ားကို တင္းႏိူင္သမ်ွ တင္းေအာင္ စည္းေပးပါ
  • ႀကိဳးျခည္တာ မတင္းပါက ေကာက္ညွင္းထုတ္ထဲမွ ေကာက္ညွင္းမ်ားကက ေစးမေနဘဲ ဖြယ္တယ္တယ္ႀကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
  • ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ႏွင့္ ထုတ္မည္ဆိုပါက Aluminium Foilမခံဘဲ ဤနည္းအတိုင္း ထုတ္ေပးပါ
ေကာက္ညွင္းထုတ္ေပါင္းရန္
  • ေပါင္းအိုးဇကာထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို ရသေလာက္ စီျပီးထည့္ပါ
  • ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူတာနဲ႕ ေပါင္းဇကာကိုတင္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေကာက္ညွင္းထုတ္ႀကီးလ်ႇင္ တနာရီခြဲသာသာ  ေပါင္းေပးပါ
  • ေကာက္ညွင္းထုတ္ေသးလ်ွင္ တနာရီေပါင္းေပးပါ
  • ေပါင္းအိုးႏွင့္ မေပါင္းခ်င္ပါက အိုးတလံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္မ်ားကို က်ပ္ေနေအာင္ စီထည္ျပီး ေရျမဳပ္ေနေအာင္ထည့္ကာ တနာရီေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနစဥ္ ေရေလ်ွာ့သြားပါက ေရထပ္ျဖည့္ေပးပါ
  • တစ္နာရီေလာက္ဆို ေစးထန္းျပီး ခ်ဳိေမႊးေနေသာ ငွက္ေပ်ာသီး ေကာက္ညွင္းထုတ္ ရပါျပီ
  • အခြံခြာ၍ အုန္းသီးမွဳန္႕ျဖဴးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
ေကာက္ညွင္းထုတ္ရန္ ငွက္ေပ်ာသီးကို သံုးပါက ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာႏွင့္ရခိုင္င္ငွက္ေပ်ာသီးကို သံုးပါက အေရာင္ နီရဲရဲေလး ရပါတယ္ မာမာကေတာ့ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာ မရလို႕ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီးနဲ႕ဘဲ ထုတ္လိုက္ပါကာ သဘာ၀အေရာင္ကိုဘဲ သံုးထားလို႕ အေရာင္ျဖဴေနေပမဲ့ စားလို႕အရသာေကာင္းပါတယ္။

No comments:

Post a Comment