မ်ွစ္ခ်ဥ္လို႕ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ေသြးတိုးပါ့မယ္ဟယ္ အေၾကာတက္ပါ့မယ္ဟယ္လို႕ ေျပာတတ္ၾကတာ ပါးစပ္ရာဇ၀င္ တခုလိုျဖစ္ေနေပမဲ့ ဘယ္သူေတြ ဘာဘဲေျပာေျပာ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကေတာ့ အင္မတန္ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ စားဖြယ္ရာ တခုပါဘဲ။
ေနာက္တခုက မ်ွစ္ခ်ဥ္လို႕ေျပာလိုက္တာနဲ႕ အနံ႕က နံလိုက္တာလို႕ ႏွာေခါင္းပိတ္သူေတြက ပိတ္တတ္ၾကပါတယ္ ႀကိဳက္တဲ့သူေတြ က်ျပန္ေတာ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္ေလးက သင္းျပီးေမႊးေနတာဘဲ ေကာင္းလိုက္တာ နတ္သုဒၶါ တမ်ွပါဘဲဆိုျပီး မိန္႐ည္ယွက္ရည္ စားၾကျပန္ပါတယ္ လူတကိုယ္ အႀကိဳက္တမ်ဳိးေပါ့။
ပါးစပ္ရာဇ၀င္ေတြထဲကလို မ်ွစ္ခ်ဥ္စားလို႕ အေၾကာလဲမတက္ ေသြးလဲမတိုးတတ္ေတာ့ ပါးစပ္ရာဇ၀င္ေလး ေဘးခနခ်ထားျပီး မာမာကေတာ့ ဒီေန႕ ငါးေခါင္းေတြနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို တအိုးႀကီးခ်က္ျပီး မီးအပူ႐ွိန္ ပူတယ္ဆို႐ံုေလးနဲ႕ တေနကုန္တည္ထားျပီး တစိမ့္စိမ့္စားဖို႕ ခ်က္လိုက္မိျပန္ပါျပီ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ - တကီလို
- ငါးေခါင္း - အေနေတာ္ ၇ခု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၃ျပားေလာက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဆန္ေဆးရည္ - မ်ွစ္ခ်ဥ္ျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ ယူထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးေခါင္းမ်ားကို ပါးဟက္မ်ားဖယ္ျပီး ေရမ်ားမ်ားႏွင့္ ေဆးထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ ငါးေခါင္းမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ နယ္ထားပါ
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ကို အခ်ဥ္ေပါ့ေစရန္ ဆန္ေဆးရည္ႏွင့္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ တနာရီေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေရာေထာင္းေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးေခါင္းကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ငါးေခါင္းထည့္ျပီးျပီးျခင္း အထက္ေအာက္ အရသာမ်ွေအာင္ သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ငါးေခါင္းမ်ား လံုးမိေစရန္ႏွင့္ ငါးေခါင္းမ်ား ေက်မသြားေစရန္ အိုးကို တခ်က္တေလ လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးေခါင္းမ်ား လံုးမိျပီဆိုတာနဲ႕ မ်ွစ္ခ်ဥ္မ်ားထည့္ျပီး ၂ခ်က္ေလာက္ သမေအာင္ ေမႊလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- မ်ွစ္ခ်ဥ္က အငံမ်ားတဲ့အတြက္ အငံအရသာကို ခ်င့္ခ်ိန္ျပီးထည့္ေပးပါ
- မ်ွစ္ခ်ဥ္ဟင္းရည္ ပထမတရည္ခမ္းေအာင္ တည္လိုက္ျပီး ေနာက္တရဘ္ ျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ပါ
- ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆိုတာနဲ႕မ်ွစ္ခ်ဥ္ငါးေခါင္းဟင္းကို စားသံုးႏိူင္သလို မီးကိုေလ်ွာ့လိုက္ျပီး မီးမ်ွင္းမ်ွင္းနဲ႕ တေနကုန္ တည္ထားျပီး စားပါက ပိုျပီးစားေကာင္းတဲ့ ငါးေခါင္းမ်ွစ္ခ်ဥ္ဟင္းကို အရသာေကာင္းေကာင္းနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment