Saturday, 30 July 2016

ၾကက္​ေတာင္ပံ႐ိုး ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္



ခရီးသြားကအျပန္ ပဒဲေကာေတြ တနင့္တပိုး ၀ယ္လာျပီး ဘာခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားေနမိရာက ခရီးပန္းကာ ပင္ပန္းတာေရာ ဖ်ားတာေရာ ေရာျပီးသကာလ ခံတြင္းေတြပ်က္ အရသာေတြ မဲ့ေနေလေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေသာက္ခ်င္တာနဲ႕ ထိုင္းအစာကို အေျခခံျပီး ျပင္ဆင္လိုက္တဲ့ ခ်ဥ္ငံပူစပ္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတပြဲအတြက္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ခ်က္ျပဳပ္ႏိူင္ဖို႕ ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေတာင္ပံ - 500g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • စပါးလင္ - ၂လက္မအ႐ြယ္ ၂ေခ်ာင္း
  • ၾကက္သြန္ပင္အျမစ္ - ၂လက္မအ႐ြယ္ ၄ခု
  • နံနံပင္အျမစ္ - ၂ခု
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဒဲေကာ - တလက္မခြဲခန္႕ 
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - စားႏိူင္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ေရ - 6cups (ဟင္းရည္ခ်က္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရတ၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲမွာ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ကာ ေရသြန္ေပးထားပါ
  • ဟင္းရည္ ၾကည္ၾကည္ေလးရေအာင္ ပထမျပဳပ္ရည္မ်ားကို သြန္ေပးရပါမယ္
  • အိုးအသစ္ ေနာက္တလံုးထဲကို ၾကက္ေတာင္ပံအ႐ိုးမ်ား ဆယ္ျပီး ေျပာင္းထည့္ေပးထားပါ
  • စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ထုထားပါ
  • နံနံပင္အျမစ္ကို ေရေဆးျပီး ထုထားပါ
  • ၾကက္သြန္ပင္အျမစ္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • ပဒဲေကာကို ေရေဆးျပီး ထုထားပါ
  • သံပုရာသီးကို အေနေတာ္ စိတ္ထားပါ
  • ေရ 6cups
ၾကက္ေတာင္ပံျပဳပ္ရန္
  • အိုးေျပာင္းထည့္ထားေသာ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရ ဆား ငံျပာရည္တို႕ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္  င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ စပါးလင္ ၾကက္သြန္ပင္အျမစ္ နံနံပင္အျမစ္ ပဒဲေကာ တို႔ကို ထည့္ကာ ေရျပန္ဆူလာသည္အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေပး၍ အဖံုးဖံုးကာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳဳပ္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ စားႏိူင္သေလာက္ တပြဲစာယူျပီး သံပုရာရည္တို႕ ညွစ္ကာ ခ်ဥ္ငံပူစပ္ ၾကက္ေတာင္ပံ အရည္ေသာက္ဆမ္းကို  စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
ေသာက္မည့္သူနည္းပါက ဤနည္းအတိုင္း အခ်ဳိးအစားအားလံုး တ၀က္ဆီျပင္ကာ  တ၀က္ေလာက္ဘဲ ျပဳပ္ေပးပါ

No comments:

Post a Comment