Monday, 4 July 2016

ငွက္ေပ်ာသီးမုန္႕ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလး










ငွက္ေပ်ာသီးေတြ ၀ယ္ထားျပီး စားဖို႕ေမ့ေနေလေတာ့ အမွည့္လြန္သြားမွာ ဆိုးတာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာသီးမုန္႕လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာလို အေရာင္မလွေပမဲ့ စားလို႕ေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။

ငွက္ေပ်ာသီးက သဘာ၀ အခ်ဳိပါျပီးသားမို႕လို႕ အခ်ဳိေပါ့ေပါ့ ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ သၾကားကို ေလ်ွာ့ျပီး ထည့္ေစခ်င္ပါတယ္  ငွက္ေပ်ာ႐ြက္မ႐ွိလို႕ ၀ါး႐ြက္နဲ႕ထုတ္ရတာ နည္းနည္းေလး ခက္ခဲေပမဲ့ ထုတ္ျပီးသြားလို႕ ေပါင္းျပီးျပီဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ မုန္႕ကိုရမွာ ျဖစ္ပါတယ္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ ႐ွိရင္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္နဲ႕ထုတ္ျပီး ေပါင္းေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငွက္ေပ်ာသီး ေျချပီးသား - မုန္႕လုပ္ရာတြင္ သံုးေသာ မုန္႕ခ်င္ခြက္ ၂ခြက္
  • ဆန္မွဳန္႕ - ၂ခြက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - တခြက္
  • သၾကား - ခြက္ဧ။္ ေလးပံုသံုးပံု
  • ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ သို႕ ၀ါး႐ြက္ - လိုသေလာက္
  • Aluminium Foil - လိုသေလာက္
  • အုန္းႏို႕ -  တခြက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၀ါး႐ြက္အေျခာက္မ်ားကို ေရစင္ေဆးျပီး ေရေႏြးႏွင့္ ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ေရေႏြးစိမ္ထားေသာ ၀ါး႐ြက္မ်ား ေပ်ာ့လာပါက ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ညွပ္ပလိုက္ကာ အလယ္မွ ကပ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ေပးထားပါ
  3. Aluminium Foilကိုလဲ ၀ါး႐ြက္ ၂ခုခင္းစာထက္ ေဘး၂ဖက္ကို ၂လက္မနီးပါးစီ ပိုျပီး ျဖတ္ထားပါ ကတ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ထားပါ
  4. အုန္းသီးကို အသားေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ ရေအာင္ ျခစ္ထားပါ
  5. အလြယ္တကူ ရႏိူင္ေသာ ready made အုန္းသီးျခစ္ျပီးသားကိုလဲ သံုးႏိူင္ပါတယ္
  6. အုန္းႏိူ႕ကိုလဲ ျပင္ထားပါ
  7. အုန္းသီးအဆင္သင့္႐ွိက အုန္းႏိူ႕ညွစ္ယူျပီး အဆင္သင့္မ႐ွိက ready made အုန္းႏို႕ဗူးကို သံုးပါ
  8. ငွက္ေပ်ာသီးကို တလံုးျခင္း အခြံခြာျပီး ဇြန္းဖင္ျဖင့္ ေက်သြားေအာင္ ဖိေခ်ထားပါ
  9. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆို ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားပါ
  10. ေက်သြားေအာင္ ေခ်ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးဇလံုထဲမွာ ဆန္မွဳန္႕ ဆား သၾကား အုန္းႏိူ႕ အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား  အားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေရာေမႊပါ
  11. ျပီးတာနဲ႕ Aluminum Foil ေပၚမွာ ၀ါး႐ြက္ထက္၀က္ပိုင္း၂ခု ( သို႕ ) ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ကို အလယ္တည့္တည့္မွာ ခင္းေပးပါ
  12. ထိုအေပၚမွာ အရသာစပ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကို ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕ တင္ျပီး ထုတ္ေပးပါ
  13. ထုတ္ထားေသာ Aluminum Foil ကို ေဘးႏွစ္ဖက္ႏွင့္ အထက္ေအာက္ ၂ဖက္ကို လံုျခံဳစြာ ထုတ္ေပးပါ
  14. အရသာစပ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကုန္သည္ထိ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ထုတ္ေပးပါ
မုန္႕ေပါင္းရန္
  • ေအာက္ခံေရေႏြးအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  • မုန္႕ထုတ္မ်ားကို ေပါင္းဇကာထဲ စီျပီးထည့္၍ ေပါင္းေရေႏြးအိုးေပၚတင္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေပါင္းေပးပါ
  • မိနစ္၃၀မွ ၃၅မိနစ္အတြင္း ေပါင္းေပးျပီးပါက ငွက္ေပ်ာသီးမုန္႕ကို ရပါျပီ
  • မီးဖိုေပၚမွဖယ္ကာ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ သို႕ ၀ါး႐ြက္မ်ားကိုဖယ္ကာ အုန္းသီးမွဳန္႕ ျဖဴး၍ ငွက္ေပ်ာေပါင္းကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment