Wednesday 13 July 2016

ငါး ေပါင္မုန္႕ေျခာက္အမွဳန္႕ကပ္ေၾကာ္




ဘာဆာငါးေတြ ေဈးခ်တယ္ဆိုရင္ မာမာတေယာက္ ေပ်ာ္မွေပ်ာ္ပါဘဲ အမ်ဳိးမ်ဳိးလုပ္စားႏိူင္တဲ့ ငါးတမ်ဳိးျဖစ္သလို အနံ႕အသက္ကင္းတဲ့ ငါးအမ်ဳိးအစား ျဖစ္တဲ့အတြက္ စားမိန္ဟင္းတမယ္ ျပင္ရတာ ျမန္ဆန္လြယ္ကူေစပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါးျပားေတြကို အ႐ြယ္တူရေအာင္ လွီးေပးျပီး ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ကာ လွီးလို႕ထြက္လာတဲ့ မညီမညာ အသားစေတြကိုေတာ့ အာပူလ်ွာပူခ်က္ဖို႕ ျပင္ပါမယ္ အခုလို ေၾကာ္စားႏိူင္ဖို႕ကို ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ အသားအရမ္းထူတဲ့ ပင္လယ္ငါး ပလာတူးကို အသားလႊာျပီး အနံ႕အရသာေတြ နယ္ကာ ေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဘာဆာငါး - 400 g
  2. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ခ်င္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုးခန္႕
  8. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  9. ဂ်ဳံမွဳန္႕- ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
  10. Bread crumbs - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဘာဆာငါးကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္၍ အေနေတာ္ ပံုပါအတိုင္း တံုးထားေပးပါ
  2. ဇလံုတခုထဲမွာ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခ်င္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ျပီး နယ္ေပးထားပါ
  3. Bread crumbsႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕တို႕ကို ပန္းကန္ျပား တခုစီထဲမွာ သပ္သပ္စီ ထည့္ေပးထားပါ
  4. ၾကက္ဥကို ပန္းကန္တခုထဲမွာ ခေလာက္ထားပါ
  5. အရင္ဆံုး အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ ႏွစ္ေပးပါ
  7. ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ျပီးတာနဲ႕ bread crumbs ထဲမွာ ခပ္ဖြဖြ လူးေပးပါ
  8. ေအာက္ေခ်မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို ဆီအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ ငါးအသားတံုးကို တတံုးျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  9. တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္ ေနာက္တဖက္ လွန္ေပးျပီး ေနာက္တဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  10. ဆီစစ္သြားပါက ငါးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment