Tuesday, 19 July 2016

အိႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္​ဥ ခ်ဥ္​ရည္​ဟင္း




ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္မယ္စိတ္ကူးမိေတာ့ အိမ္ခ်က္ခ်က္နည္းထဲက ေျပာင္းထြက္ျပီး ဘယ္လိုေလး ခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားကာ ခ်က္နည္းအသစ္ေလး ဘာေလး ေတြ႕လိုေတြ႕ညား ယူက်ဴ႕မွာ လိုက္ၾကည့္ျပီး အိႏၵိယစတိုင္ ခ်က္နည္းေတြ႕တာနဲ႕ ခ်က္နည္းယူကာ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

ခ်က္ၾကည့္ျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ မူရင္းခ်က္နည္းကိုေတာ့ facebook မွာ share ေပးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၅လံုး
  • အာလူး - အေနေတာ္ ၄လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ready made လွီးျပီးသားဗူး  200ml (သို႕မဟုတ္)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုး
  • နံနံေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ကရေ၀း႐ြက္ - ၂႐ြက္
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • Ghee ကုလားေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဇီယာေစ႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မုန္႕ညွင္းေစ႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - ၅ေတာင့္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ႀကီးႀကီး ၃ေတာင့္
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • ဒိန္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ -၂ခြက္ခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာ၍ ပါတ္ပါတ္လည္ ၄ခ်က္ေလာက္ မႊန္းထားပါ
  • အာလူးကို ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို သံုးမည္ဆိုပါက ႏူးေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြါကာ ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • Ready made လွီးျပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဗူးသံုးပါက အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  • နံနံပင္ကို  အေနေတာ္အ႐ြယ္ လွီးထားပါ
  • က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီႏွင့္ ကုလားေထာပတ္ကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာလွ်င္ နံနံေစ့ ဇီယာေစ့ နွင့္ မုန္ညင္းေစ့ကိုထည့္ၿပီး အနည္းငယ္ အပူေပးပါ
  • အေစ့မ်ား ဆီအိုးထဲမွာ အနည္းငယ္ ေပါက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႔ နွင့္ ကရေဝးရြက္ကို ထည့္ၿပီး ၃ခ်က္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုထည့္၍ ႏြမ္းသြားတဲ့အထိ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ဒိန္ခ်ဥ္ထည့္ျပီး  တမိနစ္ခန္႕ ေမႊေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ ေရ အခ်ဳိမွဳန္႕နွင့္ ဆားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ အာလူးျပဳပ္ႏွင့္ ၾကက္ဥျပဳတ္ ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ နံနံပင္ထည့္ေမႊၿပီး မီးပိတ္၍ အိႏၵိယစတိုင္ ဒိန္ခ်ဥ္ၾကက္ဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment