Wednesday 27 July 2016

ငါးဟင္​း ဆီလည္ေရလည္


ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာအစံုပါတဲ့ ငါးဟင္းဆီလည္ေရလည္ခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားရေလေအာင္ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဟင္းတမယ္ ျပင္ဆင္မိပါတယ္ အ႐ိုးေၾကာက္သူေတြအတြက္ အသားႏႊင္ရလြယ္ေအာင္ ငါးကို ခပ္ထူထူတံုးျပီး ခ်က္ထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးတေကာင္ - 500 g (ပင္လယ္ငါးကို သံုးထားပါတယ္ )
  2. သံမယိုသီး - တစ္လံုးႏွင့္တစ္ျခမ္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း ( ငါးအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္ (ဟင္းအိုးထဲထည့္ရန္)
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  9. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  10. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  11. ၾကက္သြန္နီ - ၪအေသး ၅လံုး
  12. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  13. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  15. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးကို အေၾကးခြံခြာျပီး အူကလီစာမ်ား ထုတ္ကာ ခပ္ထူထူပိုင္းျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ
  • ငါးကို ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင္ သံပုရာညွစ္ကာ ဖိဖိျပီး ဆုတ္ဆုတ္နယ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီးေရေဆးကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
င႐ုတ္သီးဆီသတ္ရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက င႐ုတ္သီးေထာင္းကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ ငါးကို ၂ခ်က္ ၃ခ်က္ေလာက္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးပါ
  • ငါးလံုးမိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီအလံုးလိုက္ႏွင့္ ငါးကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငံျပာရည္ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီအလံုးမ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အိုးထဲထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ပါ
  • ေရအေနေတာ္ထားျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး အေပါ့အငံ လိုသလိုျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment