Tuesday, 26 July 2016

ပုန္​းရည္​ႀကီး ထမင္းသုပ္




ဒီေန႕ေတာ့ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္နဲ႕ ထမင္းကို နယ္ဖတ္ျပီး စားခ်င္ေနတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ ထမင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး လြယ္ကူလြန္းေပမဲ့ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုန္းရည္ႀကီး - တထုတ္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းေမာက္ေမာက္ သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္ုး
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  • ငါးငပိအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း  (ငါးပိရည္က်ဳိရန္)
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု(   ။         )
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္(        ။     )
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္( ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ရန္)
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (       ။    )
  • ခ်က္ျပီးသားထမင္း - လိုသေလာက္

ငါးပိရည္က်ဳိရန္
  • ငါးငပိအႏွစ္ကို ဆား နႏြင္းႏွင့္ ေရသင့္႐ံုထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ၃မိနစ္ေလာက္ က်ဳိေပး၍ ပန္းကန္တခုထဲ အ႐ိုးမ်ား မပါေအာင္ ေျပာင္းထည့္ပါ
  • က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးထားပါ
ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ပုန္းရည္ႀကီးႏွင့္ ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕နယ္ေပးပါ
ပုန္းရည္ႀကီး ထမင္းသုပ္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ထမင္းခ်က္ျပီးသာ တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာႏွင့္ ပုန္းရည္ႀကီးသုပ္ ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ငါးပိရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပုန္းရည္ႀကီး ထမင္းသုပ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment