Monday, 11 July 2016

ၾကက္သားေကာ္ရည္




ဒီေန႕ေတာ့ စိတ္ကူးရသလို ေကာ္ရည္က်ဲေလးက်ဳိျပီး ငါးပိေထာင္းေလးနဲ႕ ေသာက္ၾကမယ္ ကိုယ့္စိတ္တိုင္းက် ျပင္ဆင္ေတာ့လဲ မာမာ့လက္ရာေပါ့ေနာ္ စိတ္ကူးရသလို က်ဳိလိုက္ေပမဲ့ စားေကာင္း ေသာက္ေကာင္း ရာသီဥတု ေအးေအးေလးမွာ ေသာက္ခ်င္စဖြယ္ေလးမို႕လို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေခါက္ဆြဲျပဳပ္ျပီးသား - 500g
  • ၾကက္အ႐ိုးအသား - 500g 
  • မွဳိေျခာက္ - ၇ပြင့္
  • ပဲလိပ္ - အနည္းငယ္
  • ၾကက္ဥ - ၁လံုး 
  • အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္ ေလွာ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီး - အေလွာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခန္႕
ၾကက္သားျပဳပ္ရန္
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • အသားႏူးတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေနေတာ္ အမ်ွင္အတံုးေလးမ်ား ထြင္ထားပါ
  • အ႐ိုးမ်ားကို ဖယ္ပလိုက္ပါ
  • ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ျပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ
  • ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားပါ
  • ပဲလိပ္ မွဳိေျခာက္တို႕ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တနာ႐ီေလာက္ ေရစိမ္ထားျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ေကာ္မွဳန္႕ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက အသားထြင္ထားေသာ ၾကက္သားကို ဟင္းရည္ျပင္မည့္အိုးထဲသို႕ ထည့္ေပးပါ
  • ထိုအိုးထဲကို ေရ တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၃လံုးသာသာ ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ 
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ ေကာ္ရည္ကိုထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ထည့္ေနစဥ္ ေကာ္ရည္ ခဲမသြားေစရန္ ဆက္တိုက္ ေမႊေပးပါ
  • အရမ္းပ်စ္ပ်စ္ မႀကိဳက္ပါက ေရထပ္ထည့္ေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ပ်စ္လာတာနဲ႕ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးခံကာ နည္းနည္းျခင္းထည့္၍ လက္သန္ရာဘက္သို႕ တဖက္ထဲ လွည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕မွဳိေျခာက္ ပဲလိပ္ ပဲငံျပာရည္ ဆား သၾကား ထည့္ေမႊပါ
  • ေကာ္ရည္ပြက္ပြက္ ဆူျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • အရသာျမည္းျပီး ဆား သၾကားအရသာ လိုသလိုျပင္ကာ မီးေအးေအးႏွင့္မီးဖိုေပၚမွာ တင္ထားေပးပါ
ေကာ္ရည္ႏွင့္ တြဲျပီးစားရန္ ငါးပိေထာင္ ေထာင္းရန္
  • ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးလာေအာင္ ကင္လိုက္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလွာ္တို႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းပါ
  • ငါးပိေထာင္းထဲကို သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊလိုက္ပါ
ေကာ္ရည္ပြဲျပင္ရန္
  • ပန္းကန္လံုး တလံုးထဲမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို စားႏိူင္သေလာက္ထည့္ျပီး အေပၚမွ ေကာ္ရည္ပူပူကို ေလာင္းထည့္ကာ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးျပီး ျပင္ေပးပါ
  • ေကာ္ရည္စားပြဲ တပြဲစာျပင္ျပီး ငါးပိေထာင္းႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment