Saturday, 23 July 2016

အမဲသား အမြေၾကာ္









အမဲသားအမြေၾကာ္ အိမ္မွာမစားေပမဲ့ အလွဴတခုကို ယူသြားဖို႕ ေၾကာ္ထားတာပါ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး ေတာင္းသူေတြအတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲသား – 1000 g
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၅လံုး
  • ခ်င္း - တလက္မခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (အသားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရန္ တ၀က္ဆီခြဲသံုးပါ)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၈ဇြန္းခန္႕
  • ေရ - 2cups
ျပင္ဆင္ပံု
  • အမဲသားကို ေရေဆးျပီး အမဲသားကို အ႐ွည္လိုက္ ပံုပါအတိုင္း အတံုးေလးေတြ တံုးေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလ္ိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို လက္ႏွင့္ ဆုတ္ဆုတ္ေခ်ျပီး ဖြထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ခ်င္းျပား အမဲသား ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားျပီး အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အိုးထဲေရထည့္၍ အဖံုးဖံုးကာ မီးအေနေတာ္နဲ႕ တည္ထားေပးပါ
  • အသားအိုး တည္ထားစဥ္ အရသာ၀င္ေစရန္ႏွင့္ အသားအက်က္ညီေစရန္ ၂ခါသံုးခါေလာက္ လွန္ေပးပါ
  • ေရတ၀က္ေလာက္ ခမ္းသြားတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးထားပါ
  • ေရခမ္းကာနီးပါက ဟင္းအိုးတူးျပီး ကပ္ေစႏိူင္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ၾကည့္ေပးပါ
  • ေရအကုန္လံုး ခမ္းသြားတာနဲ႕ အသားမ်ားကို အေအးခံေပးထားပါ
  • အသားမ်ား ေအးသြားတာနဲ႕ ခ်င္းဖတ္မ်ားႏွင့္အတူ အသားမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး  မြသြားေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ထုေပးပါ
  • ထုၿပီးတာနဲ႕ အသားအေျမာင္းေလးမ်ား ျဖစ္လာေအာင္  ဖြထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရန္ အိုးတလံုးထဲ ဆီထည့္၍ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ကို တ၀က္ဆီထည့္ျပီ ၀ါေ႐ာင္သန္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္၍ ဆီစစ္ထားပါ
  • က်န္ေနေသာ ၾကက္သြန္နီကိုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  • ထိုဆီအိုးထဲမွာဘဲ ဖြထားမြထားေသာ အမဲသားကို မီးအေနေတာ္ေလာက္ႏွင့္ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
  • ၂မ်ဳိးလံုး ေအးသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရာျပီးေမႊေပးပါ
  • ေမႊးျပီးခ်ဳိေနေသာ အမဲသားအမြေၾကာ္ကို ေပါင္မုန္႕ ထမင္းတို႕နဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ေအာင္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment