Thursday, 7 July 2016

ေတာခ်က္ခ်ဥ္ငံစပ္ ဂဏန္းဟင္း







ဂဏန္​းကို ေၾကာ္လို႕တဖံု ျပဳပ္လို႕တသြယ္ မီးဖုတ္လို႕တမ်ဳိး အေမႊးနံ႕သာ အရသာအစံုနဲ႕ ခ်က္ၾကလို႕တနည္း စတိုင္အမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႕ ခ်က္ၾကေပမဲ့ မာမာကေတာ့ ကိုယ္စားေနက်  ​ေတာခ်က္​​ေလး ခ်က္​မယ္လို႔ စိတ္ကူးမိသြားခဲ့တယ္။

ထမင္​နဲ႔စားရင္​ ေကာင္​းမလား ဒီတိုင္းဘဲစားလိုက္ရင္​ ​ေကာင္​းမလား စဥ္​းစားမိရင္​းက မဆလာ ႏိူင္​ႏိူင္အုပ္​ထားတဲ့ ဂဏန္​းဟင္​းကို ေတာဓေလ့နည္းအတိုင္း အျမန္​ခ်က္​ဖို႔ ျပင္​လိုက္​မိပါ​ေတာ့တယ္​။

ေတာခ်က္ေလးမို႕ စားမိသူတိုင္း ႀကိဳက္ၾကမယ္လို႕ ထင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဂဏန္းေတာခ်က္ မဆလာနံ႕တလွဳိင္လွဳိင္နဲ႕ ေမႊးေနတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂဏန္း - ၄ေကာင္ (ready made ဗူးကို သံုးထားပါတယ္)
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ 
  • ခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • မက်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း    
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု  
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဂဏန္းအေကာင္မ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အျပင္ခြံႏွင့္အတူ အေပၚအခြံေအာက္မွ ပါးဟက္မ်ားႏွင့္ မလိုေသာ ေနရာမ်ား ဖယ္ေပးပါ
  2. အခြံမာမ်ား ခြာထားေသာ ဂဏန္းကို အေကာင္ႀကီးပါက အလယ္မွေန၍ ထက္၀က္ပိုင္းေပးပါ
  3. သန္႕စင္ထားေသာ ဂဏန္းမ်ားကို ဇလံုတခုထဲထည့္ျပီး ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ
  5. ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးပါ
  2. အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီကိုထည့္ပါ
  3. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  4. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ဂဏန္းကို အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ၃ခ်က္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  5. ဂဏန္းမ်ား အေရာင္းေျပာင္းလာတာနဲ႕ ဆီသတ္နာေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  6. ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာျပီဆိုေတာ့မွ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္၍ တည္ေပးပါ
  7. ေရမခမ္းခင္ မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ႏွင့္ မဆလာထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းပါ
  8. အရသာ လိုသလို ျပင္ေပး၍ ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ မဆလာနံ႕သင္းေနတဲ့ ေတာခ်က္ ဂဏန္းဟင္းဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။




No comments:

Post a Comment