Thursday 30 June 2016

က်ဴနာ ပါစတာ






ျမန္မာအစာဘဲ ပါးစပ္ထဲမွာ ခံတြင္းေတြ႕တတ္တဲ့အတြက္ ကိုယ့္စိတ္ထဲ စားခ်င္သလို ျပင္ဆင္ျပီး ပါစတာကို က်ဴနာဗူးနဲ႕ ျမန္မာမွဳျပဳျပီး ခ်က္လိုက္ေတာ့ စားလို႕ေတာ့ အေကာင္းသားေပါ့႐ွင္။
တေယာက္နဲ႕တေယာက္ အႀကိဳက္ျခင္း မတူၾကတာမို႕လို႕ အစားအေသာက္တခုကို ကိုယ္ႏွစ္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားေသာက္တာက အေကာင္းဆံုးပါ ဒီေန႕ေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး အျမဲတမ္းမဟုတ္ေပမဲ့ ရံဖန္ရံခါ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ က်ဴနာပါစတာ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • PASTA အေျခာက္ - 400g
  • က်ဴနာ - 425g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း ( ႐ိုး႐ိုးဆီသံုးလဲရ)
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - 400g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  2. ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးေပးထားပါ
  5. ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
  6. နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ 
  7. ျပီးတာနဲ႕ က်ဴနာအသားကိုထည့္ျပီး ေမႊပါ
  8. ေရခမ္းေအာင္မတည္ဘဲ ေရအေနေတာ္ေလာက္ရတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ျဖဴးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  9. ျပဳပ္ထားေသာပါစတာကို ပန္းကန္ျပားထဲမွာ တပြဲစာထည့္ျပီး က်ဴနာဟင္းအႏွစ္ဆမ္းျပီး စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment