Monday, 20 June 2016

အသားတု အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း






အသားမစားခ်င္ဘူးလို႕ ေျပာလိုက္တာနဲ႕ ဒီအေမက ထံုးစံအတိုင္း အသီးအ႐ြက္ေတြ ဟိုကဆြဲထုတ္ ဒီကဆြဲထုတ္ ဘယ္လိုမ်ား ခ်က္ေပးရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း အိမ္ေ႐ွ႕ေလ်ွာက္ အိမ္ေနာက္ေလ်ွာက္နဲ႕ ေခါင္းေတြေျခာက္ရတာလဲ အႀကိမ္ႀကိမ္ပါဘဲ။

ဒီေန႕ေတာ့ အသီးအ႐ြက္ေတြအစား အသားတုကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးေဖာက္ျပီး ဆီျပန္ခ်က္ေပးျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အသားတု - 200g
  • ခရမ္းခ်ဥ္းသီးဗူး - ready made 400g တဗူး
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး


အသားတု အရသာနယ္ရန္

  • အသားတုကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ထားပါ
  • ေရစိမ္ျပီး ပြလာပါက ေရမ်ားညွစ္ပလိုက္ပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔
  • နႏြင္းမွဳန္႔ 
  • ဆား အားလံုးတို႕ကို အသားတုဇလံုထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား

  1. ဆီ 
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕
  5. ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး 
ျပင္ဆင္ပံု
  • အသားတုႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီႏွင္႔ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ အသားတုကိုထဲ႔ၿပီး ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား မခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ ေမႊးလြန္းတဲ့ အသားတုအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အသားတုဟင္း အရမ္းၾကိဳက္ အမ ရဲ႕ ပရိသတ္ပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဘေလာ့ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင့္

      Delete