Tuesday, 21 June 2016

အသားတု​ေၾကာ္​ ေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ ပန္ေထြေဖ်ာ္





သတ္သတ္လြတ္ စားခ်င္မ်ားအတြက္ အရမ္းကို အဆင္ေျပေစတဲ့ အသားတုေၾကာ္ပါ ေၾကာ္ခ်ိန္လဲ မၾကာသလို ေၾကာ္ရတာလဲ လြယ္ကူလြန္းပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ အေၾကာ္မတတ္ရင္ေတာ့ လြယ္မေယာင္နဲ႕ခက္ တိမ္မေယာင္နဲ႕နက္တဲ့ အသားတုေၾကာ္ပါ ဆီအမ်ားႀကီးနဲ႕ ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ အိုးကင္းပူ တိုက္တယ္ဆို႐ံု သာသာေလး ထည့္ျပီးေၾကာ္ရတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးကို ပန္ေထြေဖ်ာ္လို႕ အသားတုေၾကာ္ ပူပူေလးနဲ႕စားဖို႕ ျပင္ဆင္လိုက္ၾကရေအာင္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အသားတု  - 100g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ပန္ေထြေဖ်ာ္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ႏွမ္းဆီ - ၃စက္ေလာက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • အခြံမ်ား ကြဲအက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အခြံမ်ားခြာကာ ေရထဲမွဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေက်သြားေအာင္ ေခ်ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွ ထြက္လာေသာ အရည္ထဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နံနံပင္ ဆီတို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
 အသားတုေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
  1. အသားတုမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
  2. မာမာ ေရစိမ္တဲ့ အသားတုက မာတဲ့အတြက္ အခ်ိန္ၾကာေအာင္ ေရစိမ္ရပါတယ္ ျမန္မာျပည္က အသားတုက အသားုက အသားပြတဲ့အတြက္ ေရစိမ္ခ်ိန္ေလ်ွာ့ျပီး စိမ္ေပးရပါမယ္   
  3. အသားတုမ်ား ပြလာတာနဲ႕ ေရညွစ္ျပီး ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ အသားတုကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  6. ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ
  7. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕  ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  8. ပန္ေထြေဖ်ာ္ႏွင့္ လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ အသားတုေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment