Wednesday, 1 June 2016

ပုဇြန္​ ခ်ဳိခ်ဥ္​ေၾကာ္


ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ဖို႕ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ျပီး အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးျပီး ေခါင္း အျမွီးျဖဳက္ကာ ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၂ေကာင္
  • အဖတ္ေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ- ၁၀ခက္
  • သင့္သလို လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ခပ္ထူထူလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုးစာ
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၁ုေတာင့္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုးတလံုး( ပုဇြန္ေၾကာ္ရန္ )

ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ပုဇြန္မ်ားပို ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ လူးေပးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ႏွင့္ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ သၾကားတို႕ကိုေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ႏွင့္ ေရာေမႊထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕လူးထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို တေကာင္ျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္တေကာင္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ထားပါ
  • ေနာက္ထပ္ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ပုဇြန္မ်ား အရသာစပ္ထားေသာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ ပုဇြန္ခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment