Thursday 9 June 2016

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း အစပ္ေၾကာ္


အရသာခါးတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆို ဘယ္လိုဘဲခ်က္ခ်က္ အရမ္းႀကိဳက္တာမို႕လို႕ ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ခါးခါးစပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အစပ္ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး သံုးလံုး
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  8. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွအ႐ွည္လိုက္ ထက္ျခမ္းခြဲ၍ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ ခပ္ထူထူ လွီးေပးပါ
  2. အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  3. ႀကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  6. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  7. ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ သံုး ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုး မအုပ္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  10. အိုးမကပ္ေစရန္ ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  11. ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ၊

No comments:

Post a Comment