Thursday, 9 June 2016

ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း အစပ္ေၾကာ္


အရသာခါးတဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆို ဘယ္လိုဘဲခ်က္ခ်က္ အရမ္းႀကိဳက္တာမို႕လို႕ ဒီတခါေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃လံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - ေထာင္းျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္းခြဲ


ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု

  1. ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွအ႐ွည္လိုက္ ထက္ျခမ္းခြဲ၍ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ ခပ္ထူထူလွီးေပးပါ
  2. အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  3. ႀကိတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  6. အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  7. ၿပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္၍ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ ၃ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမေအာင္ေမႊကာ အိုးအဖံုးမအုပ္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  11. ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။





No comments:

Post a Comment