Wednesday 15 June 2016

ကြက်အူချောင်း ကော်ပြန့်စိမ်း




ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပစားဖို႕ ၾကက္အူေခ်ာင္း ေကာ္ျပန္႕လိပ္ လိပ္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ျပင္ဆင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေၾကာ္ျပီး ေလးစိတ္စိတ္ကာလွီး၍ အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ - ready made ၾကက္အူေခ်ာင္း ၆ေခ်ာင္း
  • အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ  - တဥ
  • ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီအႂကြတ္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုး
  • ေရေဆးထားေသာ ဆလတ္႐ြက္ - ၁၂႐ြက္
  • ready made င႐ုတ္သီးအခ်ဥ္ - လိုသေလာက္
  • Rice paper - ၁၂႐ြက္
ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ရန္
  1. အိုးမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီး ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ထည့္၍ ဆီထဲမွာ လွိမ့္ေပးပါ
  3. ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ားကို မၾကာမၾကာ လွည့္ေပးျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  4. ဆီစစ္ျပီးေအးတာနဲ႕ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ေလးစိတ္ျခမ္းျပီး လွီးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ထဲ ထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္ေပၚ ျဖန္႕တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ ဆလတ္႐ြက္ကို ခင္းျပီး အေပၚမွ မံုလာဥနီတထပ္ ေဂၚဖီတထပ္ ၾကပ္အူေခ်ာင္းေၾကာ္တို႕ကို အေနေတာ္ ထည့္ေပးပါ
  • ပံုထားေသာ အစာမ်ားဧ။္ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး ေကာ္ျပန္႕ဖတ္ကို စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ကို ေရစိမ္ျပီး 
  • ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါ လွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္
  • ၾကက္အူေခ်ာင္းေကာ္ျပန္႕စိမ္းကို ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment