Tuesday, 7 June 2016

ငွက္ေပ်ာသီး ဆႏြင္းမကင္းေမႊးေမႊးေလး










လမ္းေလ်ွာက္ကအျပန္ ေဈးကိုခန၀င္လိုက္တာ ငွက္ေပ်ာသီး တကီလိုကို 1.30$ ဆိုေတာ့ ဘာေျပာရမလဲ ေပ်ာ္တာေပါ့ မနိုင္မနင္း ေလာဘႀကီးစြာနဲ႕ ၃ကီလိုေတာင္မွ ၀ယ္မိသြားေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီး ဆႏြင္းမကင္း ဖုတ္ရမဲ့ အေၾကာင္းက ဖန္လာေလေတာ့ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ႀကီး ဖုတ္ပလိုက္တယ္ေပါ့ေနာ္။

ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္သေလာက္ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငွက္ေပ်ာသီး - အခြံခြာျပီးသား တကီလို
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အုန္းႏို႕ - 300ml
  • ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇႊန္း
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္း
  • ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇႊန္း ၄ဇြန္း
  • ဘိန္းေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • Food colour အနီေရာင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား တစက္သာသာ (အေရာင္နီတာ ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာထားပါ
  2. ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲထည့္ုျပီး ညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
  3. က်န္ေနေသာ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ေပးပါ
  4. ဇလံုတလံုးထဲမွာ အုန္းသီးမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းႏွင့္ ဘိန္းေစ့တို႕ကိုခ်န္ျပီး ငွက္ေပ်ာသီး ေထာပတ္ သၾကား ဆား အုန္းႏို႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ အုန္းသီးမွဳန္႕ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းတို႕ကို လက္ႏွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  5. ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား အရမ္းေက်သြားစရာ မလိုတဲ့အတြက္ လက္နဲ႕ဘဲ ေခ်ေပးပါ
  6. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းပါတ္ပါတ္လည္ကို ေထာပတ္လိုက္သုတ္ေပးပါ
  7. ေထာပတ္သုပ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ အရသာနယ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္မ်ား ျဖန္႕ျပီးထည့္ေပးပါ
  8. မုန္႕ႏွစ္မ်ားေပၚသို႕ ခ်န္ထားေသာ အုန္းသီးမွဳန္႕ႏွင့္ ဘိန္းေစ့မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ
  9. မုန္႕မဖုတ္ခင္ အာဗင္ကို ၁၈၀စင္တီဂရိတ္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ေပးထားပါ
  10. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ အုန္းသီးမ်ား မႂကြမ္းေစရန္ အာဗင္ထဲမွာ အေပၚမီးႏွင့္ ေ၀းတဲ့ အဆင့္မွာထားျပီး မိနစ္၅၀ဖုတ္ေပးပါ
  11. မိနစ္၅၀ျပည့္တာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အာဗင္ထဲမွာ လက္က်န္အပူ႐ွိန္ျဖင့္ မိနစ္ ၃၀ထပ္ထားေပးပါ
  12. အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ အျပင္သို႕ထုတ္ျပီး သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။
မုန္႕ဖုတ္မည့္ဗန္းကို ၈" × ၈" သံုးျပီး ဖုတ္ႏိူင္ပါတယ္ မာမာက အိမ္၂အိမ္အတြက္ လက္ေဆာင္ေပးခ်င္လို႕ အေသးႏွင့္ ထည့္ဖုတ္ျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္

No comments:

Post a Comment