Wednesday, 22 June 2016

ပဲျပဳပ္ မ်ွစ္ေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလးေၾကာ္ရေအာင္


မ်ွစ္ကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ အစာထဲမွာ ပါတဲ့အတြက္ ဒီတခါေတာ့ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြလဲ စားႏိူင္ေအာင္ ပဲျပဳပ္နဲ႕ေရာျပီး ေၾကာ္ထားပါတယ္ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပဳပ္ျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ပဲျပဳပ္ျပီးသား - 250g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အဆင္သင့္ လွီးထားေသာ မ်ွစ္ကို ေရေဆးျပီးစစ္ထားပါ
  2. ပဲျပဳပ္ကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ေၾကာ္ျပီးမ်ွစ္ကို ထည့္ေမႊပါ
  6. ၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ကာ ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  7. ပဲျပဳပ္ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာ ပဲျပဳပ္မ်ွစ္ေၾကာ္ကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment