Monday, 27 June 2016

ငါးသားေလး အိုကပ္ဆီျပန္ဟင္း


သားႀကီးငါးႀကီးေတြ မစားခ်င္တဲ့အခါတိုင္း ေခါင္းတရာသားေလးေတြ ခ်က္မိပါတယ္ ထမင္းစားလို႕ အရမ္းမိန္တဲ့အတြက္ အႀကိဳက္ဆံုး ဟင္းတမယ္ဆိုလဲ မမွားပါဘူး ခ်က္နည္းအရမ္းလြယ္ေပမဲ့ စားမိန္ဟင္းတမယ္မို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးသားေလး - 500g
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တဥ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း 
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နံနံပင္( သို႕ )ပင္စိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးသားေလးမ်ားကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား ငါးငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
  2. ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ တို႕ကို င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ
  3. နံနံပင္ သို႕မဟုတ္ ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  4. ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ထည့္ေမႊပါ
  6. င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  7. ဆီသတ္ေနစဥ္ ငါးထဲမွ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားခမ္းတဲ့ထိ အိုးကို မၾကာမၾကာ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  8. ေရခမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးမ်ားေရျမဳပ္ေအာင္ ေရထပ္ထည့္ေပးျပီး ဆက္တည္ပါ
  9. ေရခမ္းကာနီးပါက နံနံပင္ သို႕မဟုတ္ ပင္စိမ္းအုပ္ကာ အိုးကို လွဳပ္ေပးပါ
  10. ငါးအသားမ်ား မေက်ေစရန္ အရမ္းေမႊမေပးရပါ
  11. ဆီျပန္ျပီး အိုးကပ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးသားေလးအိုးကပ္ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment