Sunday, 19 June 2016

ေ႐ွာက္႐ြက္ တို႕ဟူးသုပ္ေမႊးေမႊးေလး




ဒီေန႕ေတာ့ မနက္ထဲက ႐ြာလိုက္တဲ့မိုး တေနကုန္အံု႕ဆိုင္း မွဳိင္းေ၀ေနေလေတာ့ ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ႕ တို႕ဟူးသုပ္ေလး စားခ်င္မိသြားတယ္ ဒီေတာ့လဲ မာမာ့ထံုးစံအတိုင္း စားခ်င္တာကို စားလိုက္ရမွ ေနသာထိုင္သာေလးက ႐ွိေလေတာ့ ပဲမွဳန္႕ကို တို႕ဟူးက်ဳိေလသတည္းေပါ့။

တို႕ဟူး တံုတံုအိအိေလး က်ဳိျဖစ္သြားေတာ့ အေအးခံျပီး သကာလလို႕ သုပ္ဖို႕ျပင္ရျပန္ကာ ခပ္ေမာေမာနဲ႕ဘဲ သုပ္လိုက္ပါတယ္ တို႕ဟူးေၾကာ္နည္းေလးကေတာ့ မာမာ့ဘေလာ့ထဲမွာ ေရးျပီးသားျဖစ္လို႕ ဟင္းခါးပူပူ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕အရမ္းလိုက္ဖက္တဲ့ တို႕ဟူးသုပ္နည္းေလးကိုဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. တို႕ဟူးကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. မက်ည္းသီးမွည့္ ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးေႏြးျဖင့္ စိမ္ထားပါ
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ အရသာမွဳန္႕ ေ႐ွာက္႐ြက္ခပ္ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္နီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ျပင္ထားပါ
  4. တပြဲစာ တို႕ဟူးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ေ႐ွာက္႐ြက္အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္နီအနည္းငယ္ ပဲမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ႀကိဳက္သေလာက္ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  5. အရသာ႐ွိေသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ တို႕ဟူးသုပ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment