Friday, 3 June 2016

ေကာင္လတ္ႀကီး ငါးပိရည္


ငါးပိအမ်ဳိးမ်ဳိး ႐ွိတဲ့အထဲက ဒီတခါေတာ့ ေကာင္လတ္ႀကီး ငပိရည္က်ဳိ အေၾကာင္းေလး ေျပာခ်င္ပါတယ္ ေကာင္လတ္ႀကီး ငါးပိအထဲမွာ ငါးခူ ငါးရံ႕ ငါးဖယ္ စတဲ့ငါးေတြနဲ႕ လုပ္ထားတဲ့ ငါးပိကိုေျပာတာပါ။

သူက က်ဳိလိုက္ရင္ ငါးပိရည္က ေနာက္မေနဘဲ ခပ္ၾကည္ၾကည္ေလး ျဖစ္ေနတတ္ျပီး ငါးပိ႐ိုး႐ိုးလို အသားမ်ား မေက်ဘဲ အ႐ိုးမွာ ကပ္ေနတတ္ပါတယ္။

ခ်ဳိတာေတာ့ အရမ္းခ်ဳိပါတယ္ က်ဳိျပီးတဲ့ ငါးပိရည္ကို အရည္ငင္ယူျပီး အ႐ိုးမွာ ကပ္ေနတဲ့ ငါးအသားမ်ားကို ထြင္ျပီးယူကာ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ျပန္ျပီး လုပ္ေပးရပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေကာင္လတ္ႀကီးငါးပိ - ၅က်ပ္သား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးခြဲစာ
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးပိကို ေရ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေရ ပန္းကန္တလံုးစာ က်န္ေအာင္ က်ဳိေပးထားပါ
  2. က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္ကို အ႐ိုးငင္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  3. ငါးပိအ႐ိုးမွာ ကပ္ေနေသာ ငါးအသားမ်ားကို အ႐ိုးမပါေအာင္ ခြာထားပါ
  4. ငပိရည္ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ငါးအသားတို႕ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  5. အလြန္ေမႊးျပီး ခ်ဳိေသာ ေကာင္လတ္ႀကီး ငါးပိရည္ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ
  6. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment