Thursday, 2 June 2016

င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သ​ေဘၤာသီးသုပ္​




သေဘၤာသီးသုပ္က မာမာ့အႀကိဳက္ အသုပ္စားဖြယ္ရာ တမ်ဳိးပါ သေဘၤာသီးစိမ္းေတြ႕တာနဲ႕ ဘယ္လိုသုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားမိတာက အရင္ဆံုးပါဘဲ ဒီတခါေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းမယ္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေထာင္းျပီးသုပ္မယ္ဆိုျပီး စဥ္းစားျပီးသကာလ မာမာသုပ္စားတဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္ခန္႕ အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀မႊာေလာက္ကိုဆီလက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ တလံုးခြဲေလာက္ျဖင့္ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ)
  • မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး မ်ွင္မ်ွင္သးေသးေလးေတြရေအာင္ သေဘၤာျခစ္ အေသးဆံုး အေပါက္ျဖင့္ ျခစ္ထားပါ
  • ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ေဆးျပီး ေရနာ႐ီ၀က္ေလာက္စိမ္ကာ ေရစစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ထည့္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ညက္ေနေအာင္ထာင္းပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ သေဘာၤသီး ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္ထာင္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႕ႏွင့္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ စပ္စပ္ေမႊးေမႊး သေဘၤာသီးသုပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment