Wednesday, 29 June 2016

ၾကက္ဥဆားစိမ္ႏွင့္ ၾကက္ဥဆားစိမ္သုပ္







စားလို႕ေကာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အငံမ်ားတဲ့အတြက္ ေသြးတိုး႐ွိသူေတြနဲ႕ မသင့္ေတာ္တဲ့ အသုပ္တမ်ဳိးပါ မာမာကေတာ့ အငံေပါ့ေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းနဲ႕ေရာျပီး သုပ္ထားပါတယ္ ဒီအတိုင္းဘဲစားစား ထမင္းပူပူနဲ႕စားစား လိုက္ဖက္လြန္းတဲ့ ၾကက္ဥဆားစိမ္ အသုပ္တမ်ဳိးအတြက္ ဆားရည္စိမ္နည္းနဲ႕ အသုပ္သုပ္နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္ဥဆားစိမ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၁၀လံုး
  • ဆား - 250ml
  • ေရ - 1000ml
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ဥမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေျခာက္ေအာင္သုပ္ထားပါ
  2. ၾကက္ဥဆားစိမ္ရန္ ဖန္ပုလင္းတလံုးကို ေရေဆးျပီး သန္႕စင္ထားပါ
  3. အိုးတလံုးထဲမွာ ဆားႏွင့္ေရကိုထည့္ျပီး ဆားမ်ားေပ်ာ္သြားေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  4. ဆားမ်ား ေပ်ာ္သြားပါက မီးဖိုေပၚမွခ်ကာ အေအးခံထားပါ
  5. ၾကက္ဥမ်ားကို ပုလင္းထဲမွာ စီျပီးထည့္ပါ
  6. ၾကက္ဥထည့္ထားေသာ ပုလင္းထဲသို႕ အေအးခံထားေသာ ဆားရည္ကို ေလာင္းထည့္ပါ
  7. ၾကက္ဥမ်ားကို ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေပးပါ
  8. ၾကက္ဥမ်ား ေပါေလာေပၚမေနေစရန္ ၾကက္ဥအေပၚမွ ေႂကြပန္းကန္ ခပ္ေသးေသးေလးကို ေမွာက္ျပီး အုပ္ေပျပီးမွ အဖံုးကိုဖံုးပါ
  9. ျပီးပါက အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ၂၀ရက္မွ ရက္၂၅အတြင္းထားရင္ ၾကက္ဥဆားစိမ္ကိုရပါျပီ
  10. ဆားအငံ ခပ္ေပါ့ေပါ့ စားခ်င္ရင္ေတာ့ ရက္၂၀ေလာက္ဆို စားလို႕ရပါျပီ
ၾကက္ဥဆားစိမ္ အသုပ္သုပ္ရန္
  • ၾကက္ဥဆားစိမ္၃လံုးကို ေ႐ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္ဥေအးတာနဲ႕ အခြံခြာျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းေပးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္တလံုးကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း စားႏိူင္သေလာက္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲမွာထည့္ျပီး အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ပဲဆီစိမ္း ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးျပီးပါက ၾကက္ဥဆားစိမ္အသုပ္ေလးကို စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment