Wednesday, 1 June 2016

အုန္းႏို႕ဆမ္းသာကူ စိမ့္စိမ့္ေလး






သာကူအုန္းနို႕ဆမ္းေလး ေသာက္ခ်င္လာတာနဲ႕ သာကူထုတ္ေတြ ႐ွာလိုက္ေတာ့ ထိုင္၀မ္ကလာတဲ့ သာကူစ့ အထုတ္ေတြ ထြက္လာပါတယ္။

အထုတ္မွာပါတဲ့ နည္းအတိုင္း က်ဳိလိုက္ေတာ႔ အဆင္ေျပလိုက္တာ ေျပာမေနပါနဲ႕ေတာ့ တံဆိပ္မတူေပမဲ့လဲ အခုလို နည္းအတိုင္း စမ္းျပီးက်ဳိၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

က်ဳိနည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ မိမိသံုးမဲ့ သာကူေစ့အေပၚမွာ မူတည္ျပီး ခ်င့္ခ်ိန္ကာ က်ဳိေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သာကူေစ့ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  2. အုန္းႏို႕ - 200 ml (ready made အုန္းႏို႕ဗူးကို သံုးထားပါတယ္ )
  3. ေရ - 600 ml (အုန္းႏို႔ႏွင္႔ ေရာက်ဳိရန္)
  4. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕ (အခ်ဳိႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  6. သာကူက်ဳိရန္ ေရေႏြးဆူဆူ - ၅လီတာ

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  2. ေရေဆးစဥ္ သာကူေစ့မ်ား ထြက္မက်ႏိူင္ေလာက္သည့္ ဇကာတခု အဆင္သက့္ ျပင္ထားပါ
  3. ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက သာကူေစ့မ်ား ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  4. သာကူမ်ားခဲျပီး ကပ္မသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  5. သံုးေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္ေသာေၾကာင့္ သာကူက်ဳိခ်ိန္ တခုႏွင့္တခု မတူႏိူင္ပါ
  6. သာကူေစ့မ်ား မ်က္ေစ့ ေပ်ာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အသင့္ျပင္ထားေသာ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ကာ ႐ိုး႐ိုးေရေအးျဖင့္ သာကူေစ့မ်ား ေအးလာတဲ့အထိ ေလာင္းခ်ကာ ေဆးေပးပါ
  7. သာကူေစ့မ်ား ေအးလာပါက ေရစစ္ထားပါ
အုန္းႏို႕က်ဳိရန္
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲသို႕ အုန္းႏို႕ဗူးမ်ား ေဖာက္ထည့္ပါ
  • အုန္းႏို႕ထဲသို႕ သၾကား ဆားႏွင္႔ ေရတို႕ေရာေမႊကာ အပူေပးပါ
  • အုန္းနို႕မ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာျပီ ဆိုပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲမွာ အေအးခံထားေသာ သာကူကို အုန္းႏို႕ဆမ္းျပီး လိုသလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးပါ
  • ျပင္ဆင္ေပးျပီးတာနဲ႔ အုန္းႏို႕သာကူဆမ္း စိမ့္စိမ့္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
  • အုန္းႏို႕ဗူး မသံုးခ်င္ပါက အုန္းသီးတလံုးကို ျခစ္ျပီး အရည္ယူႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a comment