Saturday, 25 June 2016

ပုဇြန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး



ေန႕လည္ခင္း အစာေျပစားရေအာင္ ပုဇြန္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးကာ အျမွီးႏွင့္ေခါင္းျဖဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး - 300g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  • ေရ  - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
  • နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ ၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အရသာမွဳန္႕ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ထားေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • တန္ပူ႐ာမွဳန္႕ေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ထဲပုဇြန္ကို ေရာေမႊေပးပါ
  • ဆီကို ပူေအာင္အရင္ဆံုး တည္လိုက္ပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးအနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ပုဇြန္တန္ပူရာကို ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ပါ
  • ဇြန္းမွဳတ္ႏွင့္ခတ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ျပီး ျဖန္႕ေပးျပီးမွ ဆီအိုးထဲကို ေျဖးေျဖးျခင္း တြန္းခ်ေပးပါ
  • သိပ္အၾကာႀကီး ေၾကာ္စရာမလိုဘဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္းသန္းလာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment