တစ္ခါတစ္ရံ blog မွာဟင္းခ်က္နည္းေတြ စာေတြေရးျပီး ပံုေတြတင္ရတာ စိတ္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး ပ်က္မိတယ္ ဒီဘေလာ့ေလး ဖြင့္မိတာလဲ ႏိူင္ငံရပ္ျခားမွာ ေရာက္ေနတဲ့ က်မ သားသမီး အပါအ၀င္ အိမ္ေ၀းေနသူေလးေတြ အတြက္ ရည္႐ြယ္ျပီး ဖြင့္ခဲ့တာပါ။
မေန႕က တစ္ေယာက္ဆို က်မ ထမင္းေၾကာ္တာ ဘာျဖစ္တယ္ ညာျဖစ္တယ္ နံမည္နဲ႕ ထည့္တဲ့ အစာေတြ လြဲေနတယ္ဆိုျပီး Facebook မက္ေဆ့ကေန လာေျပာပါတယ္။
က်မဆိုလိုခ်င္တာက က်မသည္ ေငြေၾကးယူျပီး ဟင္းခ်က္နည္းကို ေရာင္းစားေနသူ မဟုတ္ပါ ေစတနာအေလ်ွာက္ ေရးေနျခင္းသာ ျဖစ္ပါတယ္။
က်မကိုယ္တိုင္ ဟင္းခ်က္ရတာ မုန္႕လုပ္ရတာ ၀ါသနာပါသူတေယာက္မို႕ အပင္ပန္းခံျပီး ေရးေနေပမဲ့ ရံဖန္ရံခါ အေႏွာက္အယွက္ တစ္စံုတရာေၾကာင့္ စိတ္ထဲေတာ့ ကသိကေအာင့္ ျဖစ္ရပါတယ္။
အဓိက ေျပာခ်င္တာေလးက တစ္ေယာက္နဲ႕တစ္ေယာက္ ခ်က္နည္းတူခ်င္မွ တူပါလိမ့္မယ္ ျပင္ဆင္ပံု တူခ်င္မွ တူပါလိမ့္မယ္ ဒီဟင္းက ဒီလိုဆိုျပီး ဒီပစၥည္းဘဲ ထည့္ရမယ္ ဒီထမင္းပြဲကို ဒီလိုျပင္ရမယ္ ဒီလိုထားရမယ္ ဆိုုရင္ေတာ့ ဗဟုသုတ ေတာ္ေတာ္နည္းေနေသးလို႕ ေတာ္ေတာ္ေလး ေလ့လာရပါအံုးမယ္။
ပံုေသနည္း ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို ပံုမွန္ခ်က္ဖို႕ထက္ ကိုယ့္ခံတြင္း ကိုယ့္လ်ွာ အရသာ မ်ွတစြာ ခ်က္ႏိူင္ၾကပါေစလို႕ဘဲ လမ္းညႊန္ရင္း ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ဆီနဲ႕ ထမင္းေၾကာ္နည္းေလး တင္လိုက္ပါတယ္။
ပုဇြန္အေကာင္ေတြ ေၾကာ္စားဖို႕ျပင္တိုင္း စုထားတဲ့ ပုဇြန္ေခါင္းေတြကို ဒီေန႕ေတာ့ အဆီခ်က္ျပီး ထမင္းေၾကာ္ဖို႕ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ေခါင္း - ခပ္ႀကီးႀကီး အခု သံုးဆယ္ခန္႕
- ခ်က္ထားေသာ ထမင္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -ႏွစ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ထက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ခ်က္ထားေသာ ဘာစမာတီထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကို ဆား ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕ ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ပုဇြန္ဆီမ်ား ထြက္လာျပီး ဆီ ႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာပါက ပုဇြန္ဆီမ်ားကို ခပ္ယူထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ၾကက္ဥကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခေလာက္ကာ ေၾကာ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ပုဇြန္ဆီကို ထည့္ေပးပါ
- ပုဇြန္ဆီ ပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ဆီ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ၾကက္ဥေၾကာ္ႏွင့္ တဲြဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ
- ပုဇြန္ဆီထဲမွာ ဆားပါျပီးသားမို႕ ထမင္းေၾကာ္ထဲမွာ အငံသတ္သတ္ ထည့္စရာ မလိုပါ။
Please ignore such people Ama yay. I love your blog and please keep posting recipes/dishes.
ReplyDeleteGwan
အရာရာ အားလံုးအတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္
Delete