Wednesday, 11 May 2016

အာလူးကြော်


ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပ အာလူးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြေလး စားရေလေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အာလူး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  2. အေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ (မည္သည့္အေၾကာ္မွဳန္႕မဆို သံုးႏိူင္ပါတယ္)
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  1. အာလူးကို အခြံခြာျပီး ပံုပါအတိုင္းလွီးကာ ေရ၂ခါေလာက္ေဆးျပီး ေရစစ္ထား
  2. အေၾကာ္မွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ အေနအထား ရေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  3. မုန္႕ႏွစ္အေနအထား ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ရလာတာနဲ႕ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ အာလူးႏွင့္ေရာနယ္ေပးပါ
  4. ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ အာလူးမုန္႕ႏွစ္လူးကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  5. တဖက္ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းလာတာနဲ႕ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  7. ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment