ဒီတခါေတာ့ စားလိုက္ရင္ ငါးဖယ္လံုးလို ေစးထန္းထန္းေလးနဲ႕ စားေကာင္းလြန္းတဲ့ ဆိတ္သားလံုးဟင္း အႏွစ္ဆမ္းတဲ့ Pasta ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ပံုေတြတင္ရတာ မ်ားလြန္းေနတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းတူ ျပင္ဆင္ပံု တူတာေတြအတြက္ ပံုတခ်ဳိ႕ကိုေတာ့ မတင္ဘဲ ထားလိုက္ပါတယ္။
ေမြးလာထဲက ျမန္မာအစာေတြနဲ႕ ႀကီးျပင္းလာသူ တေယာက္အဖို႕ လ်ွာအရသာ မတူတာေတြ စားရတဲ့အခါမွာ မာမာကိုယ္တိုင္ အဆင္မေျပတာေတြက မ်ားပါတယ္ စားေနက်မဟုတ္တဲ့ ေထာပတ္ေတြ ခ်ိစ္ေတြဟာ တခါတေလ ေကာင္းမယ္လို႕ ထင္ရေပမဲ့ မ်ားေသာအားျဖင့္ အီလည္လည္ အရသာေတြဘဲ ရတာမို႕လို႕ ကိုယ့္ဘာသာကို စားႏိူင္ေအာင္ ဆန္းသစ္ျပီး ခ်က္ၾကည့္လိုက္ပါ အဆင္ေျပတဲ့အခါ ျပန္လည္မ်ွေ၀ေပးပါ။
ဟာ ဒါဆို ခ်က္နည္းလြဲေနတယ္ ဒီဟင္းမျဖစ္ႏိူင္ဘူးဆိုျပီး ေျပာခ်င္ေျပာၾကပါလိမ့္မယ္ အဲဒီအခါမ်ဳိးက်ေတာ့လဲ ဟင္းခ်က္နည္းဆိုတာ ပံုေသနည္း တြက္သလို မတြက္ႏိူင္တဲ့ အရာမို႕လို႕ လိုတိုးပိုေလ်ွာ့ ခ်က္ရတာမ်ဳိး ဆိုတာကို နားလည္ေပးရမွာပါ။
ဆိတ္သားလံုး လံုးရန္အတြက္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500g
- င႐ုတ္ေကာင္းေစ႕ - အေစ႕၂၀ခန္႕
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ငံျပာ႐ည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - 2cups
- Corn Starch - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- Baking Powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ေရ - 1/2 cup
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ သုတ္ထားပါ
- ေရသုတ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြရေအာင္ ေပါက္ထားပါ
- ဆား သၾကား ဆီ ေရ ငံျပာရည္ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ corn starch, baking powderတို႕ကို ေရာျပီး ေမႊထားပါ
- ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ ေပါက္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ဘလင္ဒါထဲထည့္ႀကိတ္ပါ
- တမိနစ္ တခါႀကိတ္ျပီး တႀကိမ္နားကာ ၉ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ႀကိတ္ေနစဥ္ အရသာေမႊထားေသာ အရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အသားမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚမွ cling wrap ျဖင့္ ေလလံုေအာင္ ပိတ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္း ထားေပးပါ
- အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ လက္ကိုေရစြတ္ျပီး အသားမ်ားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးေပးပါ
- အားလံုး လံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာအိုး ခပ္ေသးေသးတလံုးမွာ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက လံုးထားေသာ အသားလံုးမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရေအးကို ဇလံုတလံုးထဲ ထည့္ျပီးျပင္ထားပါ
- အသားမ်ား က်က္လာပါက ေရေပၚေပၚလာပါလိမ့္မယ္
- ေပၚလာေသာ အသားလံုးမ်ားကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္တည္ေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အဆင္သင့္ျပင္ထားေသာ ေရေအးပန္းကန္လံုးထဲသို႕ ဆယ္ျပီးထည့္ေပးပါ
- ေ႐ေအးထဲမွာ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ေပးပါ
ဆိတ္သားလံုးဟင္းခ်က္ရန္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- PASTA အေျခာက္ - 400g
- ဆိတ္သားလံုး - 500g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ - 400g တဗူး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အ႐သာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- PASTA ကို ေရေႏြးဆူဆူ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ႏူးလာတာနဲ႕ ေရေႏြးကိုသြန္ျပီး ေရေအးႏွင့္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဆိတ္သားလံုးကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီတို႕ကို အရင္ဆီသတ္ေပးပါ
- နည္းနည္းႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
- ဆိတ္သားလံုးမ်ားကို ထည့္ေမႊျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ အရည္မ်ား ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အရည္အရမ္းမခမ္းခင္ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- စားပြဲျပင္ရန္ Pasta ဖတ္မ်ားကို ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ေပးပါ
- Pastaဖတ္ကို ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ဆိတ္သားလံုးဟင္းကို အသားအရည္ မ်ွေအာင္ဆမ္း၍ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment