ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး ေၾကာ္စားျဖစ္တိုင္း ထမင္းလြတ္လိုလိုကို စားျဖစ္တတ္လို႕ အျမဲတမ္း ပိုပိုျပီး ေၾကာ္ရပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးက လြယ္လြန္းပါတယ္ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - လက္ငါးလံုးခန္႕အထူ တစ္စိတ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို အေစ့မ်ားထုတ္၍ အခြံခြာျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အရသာမ်ား သမသြားေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ႏြမ္းေအာင္ခနထားလိုက္ပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ေ႐ႊဖ႐ံုသီး အားလံုးႏြမ္းတာနဲ႕ ေဘးကိုခနတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ပါ
- ၾကက္ဥကို ေခ်လိုက္ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥမ်ားက်က္တာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment