Monday, 23 May 2016

ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး


ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး ေၾကာ္စားျဖစ္တိုင္း ထမင္းလြတ္လိုလိုကို စားျဖစ္တတ္လို႕ အျမဲတမ္း ပိုပိုျပီး ေၾကာ္ရပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးက လြယ္လြန္းပါတယ္ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာရင္ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္အတြက္ မာမာေၾကာ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေ႐ႊဖ႐ံုသီး - လက္ငါးလံုးခန္႕အထူ တစ္စိတ္
  2. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေ႐ႊဖ႐ံုသီးကို အေစ့မ်ားထုတ္၍ အခြံခြာျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. လွီးထားေသာ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  4. ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီး ဆားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  5. အရသာမ်ား သမသြားေအာင္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ားကို ႏြမ္းေအာင္ခနထားလိုက္ပါ
  6. ေ႐ႊဖ႐ံုသီးမ်ား အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  7. ေ႐ႊဖ႐ံုသီး အားလံုးႏြမ္းတာနဲ႕ ေဘးကိုခနတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ပါ
  8. ၾကက္ဥကို ေခ်လိုက္ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးပါ
  9. ၾကက္ဥမ်ားက်က္တာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုသီးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment