ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ကို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္အုပ္ျပီး ခ်က္ထားတာပါ အရသာအရမ္းေကာင္းလို႕ ခ်က္စားႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 450g
- အာလူး - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ( ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းဆီသတ္ရန္)
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အခက္ႀကီးႀကီး ၃ခက္
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- အာလူးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္တံုးကာ ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ေထာင္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ကို ေႁခြျပီးထည့္ေမႊပါ
- ေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ႏွင့္ ၾကက္သားႏူးေစရန္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ပထမ တရည္ခမ္းတာနဲ႕ အာလူးကို ထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး မကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆီျပန္ေအာင္တည္ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment