ဒီေန႕မနက္ေတာ့ ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ေသာက္ရေအာင္ ကန္စြန္းဥပန္ကိတ္ေလး လုပ္ျဖစ္သြားပါတယ္ လုပ္နည္းေလးလြယ္သေလာက္ အင္မတန္မွ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ပန္ကိတ္ေလးမို႕လို႕ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မာမာလုပ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းဥ - အခြံခြာျပီးသား 200g
- White flour - 50g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း (အခ်ဳိႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္စြန္းဥကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးကာ ေႂကြပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားပါ
- သၾကား ဆား baking powder, ဆီ ဂ်ဳံမွဳန္႕ တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ေရကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူတာနဲ႕ ေပါင္းဇကာထဲမွာ လွီးထားေသာ ကန္စြန္းဥပန္းကန္ကို ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါပါ
- ကန္စြန္းဥအေပၚ မူတည္ျပီး ျပဳပ္ခ်ိန္ ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ႐ွိႏိူင္ပါတယ္
- ျပဳပ္ေနစဥ္ ကန္စြန္းဥကို ခရင္းႏွင့္ထိုးၾကည့္ပါ
- ေပ်ာ့လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ေပါင္းအိုးထဲမွ ထုတ္ျပီး ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ပါ
- ကန္စြန္းဥကို ဇြန္းဖင္ဖက္ႏွင့္ ဖိဖိျပီး ေခ်ေပးပါ
- ေခ်ေနရင္း ကန္စြန္းဥမ်ား ေအးလာျပီး အသားမ်ား ေက်လာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ ဂ်ဳံမွဳန္႕တ၀က္ကို ထည့္ျပီး ခရင္းႏွင့္ ေမႊပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ သၾကားႏွင့္ က်န္ေနေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ ကန္စြန္းဥမုန္႕သားရတာနဲ႕ ထိုမုန္႕သားကို ေစးပိုင္လာေအာင္ လက္နဲ႕ ၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ေပးပါ
- နယ္ေနစဥ္ မုန္႕သားေပ်ာ့ေနပါက ဂ်ဳံမွဳန္႕ နည္းနည္းထပ္ထည့္ျပီး မုန္႕သားကိုင္လို႕ရေအာင္ နယ္ေပးပါ
မုန္႕သားေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ အနည္းငယ္ကို ျဖန္႕ခင္းထားပါ
- မုန္႕လုံုးစဥ္ လက္ကိုမကပ္ေစရန္ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ကို ပြတ္ေပးပါ
- မုန္႕ေၾကာ္ျပီး တင္ရန္ paper towel ကို ၃ထပ္ေခါက္ျပီး ျပင္ထားပါ
- မုန္႕သားကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာယူျပီး လက္၀ါးထဲမွာထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ပြတ္ျပီးလံုးေပးပါ
- ျပီးမွ မုန္႕သားအေခ်ာင္း ႐ွည္႐ွည္ေလးရေအာင္ လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ပြတ္ေပးပါ
- မုန္႕သား အလံုးေလး ရတာနဲ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ ပန္းကန္ျပားေပၚတင္ထားေပးပါ
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ျဖဴးထားေသာ ေနာက္ပန္းျပား တခ်ပ္ေပၚသို႕ လံုးထားေသာ မုန္႕လံုးေလးမ်ားကို လက္ႏွစ္ဖက္ကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ပြတ္ျပီး လက္၀ါးႏွစ္ဖက္ၾကားမွာ ဖိျပီးျပားေပးပါ
- မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လက္ကိုဂ်ဳံမွဳန္႕သုပ္လိုက္ မုန္႕ပံုစံ၀င္ေအာင္ မုန္႕သားကုန္တဲ့ထိ လုပ္ေပးပါ
- ဆီကိုမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအလယ္ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီးမွ မုန္႕သားမ်ားကို တခုျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
- တဖက္အေရာင္ေျပာင္းလာလ်ွင္ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- မုန္႕သားမ်ား အထဲထိက်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ လွန္ေပးျပီး မုန္႕သားအားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ ေျပာင္းလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္စကၠဴေပၚတင္ျပီး စစ္ေပးထားပါ
- ဆီစစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ေကာ္ဖီႏွင့္အလြန္ထက္ေသာ Sweet Potato Pancakes ေလးေတြကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment