တစ္ခါတစ္ေလ ေန႕လည္ေန႕ခင္းမွာ အစာေျပ ဘာစားရရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းက စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္စာဥေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - 250 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီး လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္ဥကိုအႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကို ဖြားဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
- ႏွစ္သက္ရာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
- ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ့ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ အရမ္းျပစ္ေနရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ေရာေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္စာဥေၾကာ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment