Tuesday, 31 May 2016

ကြက်စာဥကြော်


တစ္ခါတစ္ေလ ေန႕လည္ေန႕ခင္းမွာ အစာေျပ ဘာစားရရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္းက စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္စာဥေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - 250 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး 
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  9. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  10. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီး လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္ဥကိုအႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကို ဖြားဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
  • ႏွစ္သက္ရာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ့ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ အရမ္းျပစ္ေနရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ေရာေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ  ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္စာဥေၾကာ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment